MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οργανωμένοι γονείς: Να σπάσει το φράγμα της σιωπής για τον σχολικό εκφοβισμό

Advertisement

Sponsored by exness

Την ανάγκη να σπάσει το φράγμα της σιωπής για να αντιμετωπιστεί ο σχολικός εκφοβισμός, τονίζουν οι οργανωμένοι γονείς Μέσης, με αφορμή βίντεο που παρουσιάστηκαν πρόσφατα από τηλεοπτικό σταθμό με τον εκφοβισμό που δεχόταν συγκεκριμένος μαθητής

Advertisement

Σε ανακοίνωσης της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, καλεί την Αστυνομία να προβεί στην άμεση διερεύνηση των πληροφοριών αυτών, σημειώνοντας πως τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, σπάνια γνωστοποιούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Για να αντιμετωπιστεί ο εκφοβισμός, απ’ όπου και αν προέρχεται, πρέπει επιτέλους να σπάσει το φράγμα της σιωπής. Πρέπει να γίνει κάθε δυνατή ενέργεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να ενδυναμωθούν τα παιδιά ούτως ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά. Παράλληλα πρέπει να ενθαρρύνονται τα παιδιά να μιλούν, είτε αν είναι τα ίδια θύματα εκφοβισμού, είτε αν είναι μάρτυρες περιστατικών εκφοβισμού. Να καταλάβουμε επιτέλους όλοι ότι η σιωπή δεν μειώνει το πρόβλημα, αντίθετα ενθαρρύνει την αύξηση τόσο στην ένταση όσο και στη συχνότητα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, σημειώνεται πως μια άλλη σοβαρή πληγή είναι και η κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους, καθώς σχετική ευρωπαϊκή έρευνα κατατάσσει την Κύπρο στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στους χρήστες αλκοόλ κάτω των 16 χρόνων, καθώς και στην προσβασιμότητα των ανηλίκων στο αλκοόλ.

Επίσης έρευνες καταδεικνύουν την αύξηση των χρηστών εξαρτησιογόνων και άλλων ουσιών, καθώς και εξαρτησιακών συμπεριφορών. Αυτά, σύμφωνα με την Συνομοσπονδία των γονιών είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την αύξηση της νεανικής παραβατικότητας και επηρεάζουν την υγεία αλλά και την ίδια τη ζωή των παιδιών μας.

«Ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες με σκοπό την ενημέρωση γονιών και μαθητών/τριών τόσο για τα θέματα εκφοβισμού και αλκοόλ, όσο και για θέματα ουσιών και παραβατικής/αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Δηλώνουμε επίσης, για μια ακόμη φορά, την ετοιμότητά μας να συνεργαστούμε με τις Αρμόδιες Αρχές για αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι μας», καταλήγει.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network