MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οργανωμένοι γονείς: Επιβάλλεται άμεση αναστολή μαθημάτων σε όλα τα σχολεία

Advertisement

Sponsored by exness

Επιβάλλεται η άμεση αναστολή των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες για προληπτικούς λόγους, πρακτική που υιοθετήθηκε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και ιδιωτικά σχολεία και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικής Εκπαίδευσης

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία, με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας και την ασφαλή φοίτηση των μαθητών/τριών, λαμβάνοντας υπόψη τις ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με τον κορωναϊό Covid-19 και τα μέτρα που λαμβάνονται εκ μέρους της Πολιτείας, καλεί όλες τις Επαρχιακές Ομοσπονδίες και τοπικούς Συνδέσμους Γονέων και Κηδεμόνων όπως αναστείλουν όλες τις προγραμματισμένες δράσεις και εκδηλώσεις μέχρι τη βελτίωση της εν εξελίξει κατάστασης.

Advertisement

Καλεί, επίσης, όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες , γονείς/ κηδεμόνες και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων όπως τηρούν αυστηρώς τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για θέματα προσωπικής υγιεινής και καθαρισμό των σχολικών εγκαταστάσεων.

Καλεί, επιπρόσθετα, όλους τους εκπαιδευτικούς και γονείς/κηδεμόνες όπως τηρούν τις διαδικασίες προληπτικών μέτρων σε περιπτώσεις ύποπτων περιστατικών.

«Παράλληλα, οφείλουμε να επικροτήσουμε την απόφαση του ΥΠΠΑΝ για προσωρινό κλείσιμο των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων στη επαρχία Λευκωσίας. Ταυτόχρονα, όμως να εκφράσουμε την έντονη διαφωνία μας για το ημίμετρο αυτό, το οποίο αφήνει, θεωρούμε εκτεθειμένες όλες τις σχολικές μονάδες των άλλων επαρχιών», προσθέτει.

Όπως αναφέρει, «είναι αδιαμφισβήτητο ότι λόγω του μικρού μεγέθους του νησιού μας, μεγάλος αριθμός εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών, μετακινούνται καθημερινά μεταξύ επαρχιών».

«Ταυτόχρονα, όπως είναι ήδη γνωστό, κρούσμα έχει παρουσιαστεί και στη Λεμεσό, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση ανάμεσα σε γονείς και μαθητές. Σε επαφή με το πρώτο διαγνωσμένο κρούσμα έχουν έρθει και εργαζόμενοι από άλλες περιοχές. Οι ασάφειες που υπάρχουν ακόμη σε θέματα διάγνωσης και συμπτωμάτων εντείνουν τις ανησυχίες μας», σημειώνει.

Τέλος, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικής Εκπαίδευσης, καλεί τα αρμόδια Υπουργεία όπως άμεσα προβούν σε αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network