MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ώρες αναμονής στα ΤΑΕΠ… αγανακτισμένοι ασθενείς. Άνοιξαν ιατρεία ταχείας εξυπηρέτησης για αποφόρτιση

Advertisement

Sponsored by exness

Προβλήματα στα Επείγοντα και ταλαιπωρία ασθενών – Με τις ώρες στην αναμονή να εξεταστούν – Άνοιξαν ιατρεία ταχείας εξυπηρέτησης για αποφόρτιση – Στον ιδιωτικό τομέα πέραν των 400 ασθενών – Γεμίζουν τις κλίνες ανεμβολίαστοι λέει στη Cyprus Times ο Πρόεδρος των Οργανωμένων Ασθενών

Ασφυκτιούν τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, με τις αναφορές και τα παράπονα ασθενών να πληθαίνουν καθημερινά, για την ταλαιπωρία που υφίστανται στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Advertisement

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασθενών Κύπρου κ. Μάριος Κουλούμας τόνισε ότι υπάρχουν καθημερινά αναφορές ασθενών για ταλαιπωρία και προβληματική πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

«Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε, ότι ο Υπουργός Υγείας βρίσκεται καθημερινά στα Νοσοκομεία και προσπαθεί να δώσει λύσεις. Γιατροί και προσωπικό κάνουν ότι μπορούν, ωστόσο τα προβλήματα υπάρχουν και ασθενείς αναμένουν για ώρες να εξυπηρετηθούν», υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα για αποφόρτιση των ΤΑΕΠ έχουν δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του Υπουργού, όπως διευκρινίζει ο κ.Κουλούμας ιατρεία ταχεία εξυπηρέτησης, έτσι ώστε εκεί να εξυπηρετούνται ασθενείς που δεν είναι επείγον περιστατικά, αλλά χρήζουν περίθαλψης.

«Τα ιατρεία αυτά ήδη λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα όπου ο κόσμος συνήθως δεν βρίσκει τους προσωπικούς γιατρούς και τρέχει στα επείγοντα, χωρίς να είναι και σοβαρά περιστατικά, δημιουργώντας συμφόρηση». Αυτά, πρόσθεσε, ίσως λειτουργήσουν αργίες και βράδια που επίσης ο κόσμος καταφεύγει στα ΤΑΕΠ.

Προσπάθειες για αποφόρτιση γίνονται και με συνεργασία, μέσω του ιδιωτικού τομέα. Ήδη όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στη Cyprus Times στάλθηκαν στον ιδιωτικό τομέα πέραν των 400 ασθενών.

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την άποψη ότι αρκετοί που δεν αντιλαμβάνονται την τραγικότητα της κατάστασης, δημιουργούν συμφόρηση στα ΤΑΕΠ την ώρα που δίνεται μάχη για μία κλίνη. Είναι λογικό, σημείωσε, όταν έχει ένα περιστατικό επείγον, να αφήσεις στην αναμονή κάτι που δεν είναι επείγον».

Τέλος, διευκρίνισε ότι τα κρεβάτια είναι σχεδόν γεμάτα από ανεμβολίαστους ασθενείς που δυστυχώς δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα στα νοσηλευτήρια.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network