MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ώρα αποφάσεων για Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα… Όλα στο τραπέζι

Advertisement

Sponsored by exness

Η ώρα των αποφάσεων για το πως θα συνεχίσει η καθημερινότητα μας αλλά και οι μέρες του Πάσχα – Λαμβάνει αποφάσεις το Υπουργικό Συμβούλιο στη σκιά της ραγδαίας επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας στην Κύπρο – Όλες οι εισηγήσεις των ειδικών στο τραπέζι του Υπουργικού – Είπαν όχι σε αυστηροποίηση αλλά δεν αποκλείουν τίποτα

Λαμβάνει αποφάσεις το Υπουργικό Συμβούλιο που συνέρχεται στις 11, στη σκιά της ραγδαίας επιδείνωσης της πανδημίας στην Κύπρο.

Advertisement

Μετά την ψυχρολουσία της Τρίτης με τα 900+ νέα περιστατικά της νόσου Covid, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη 843 κρούσματα.

Από τις αποφάσεις που λαμβάνει σήμερα το σώμα, εξαρτάται το πώς θα περάσουμε τις γιορτινές μέρες του Πάσχα, που πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως σε τίποτε δε θα θυμίζει και πάλι τους εορτασμούς προηγούμενων χρόνων. Η πορεία της πανδημίας είναι τέτοια, που απαιτεί συνέχιση των περιορισμών και πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων, ώστε να κερδηθεί χρόνος μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μας, διαμηνύουν οι ειδικοί.

Στο μέγα ερώτημα, αν λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης θα πάμε σε lockdown, απάντησαν τις προηγούμενες μέρες Κυβέρνηση και ειδικοί, αναφέροντας ότι η πρόθεση είναι να προχωρήσουμε με παράταση των υφιστάμενων μέτρων για περίοδο ακόμα δύο εβδομάδων. Άπαντες βεβαίως, διαμηνύουν ότι όλα είναι στο τραπέζι, σε περίπτωση που η κατάσταση απαιτήσει πιο «σκληρούς» χειρισμούς. Έτσι οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται την υστάτη.

Ενδεικτικά τα όσα δήλωσε χθες ο Υπουργός Υγείας.

«Το lockdown είναι ένα σενάριο που παραμένει στο τραπέζι», ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει όλες τις άλλες επιλογές πριν καταφύγει σε ένα νέο σκληρό, καθολικό και απαγορευτικό lockdown.

Οι εισηγήσεις στο τραπέζι του Υπουργικού

Σε συνέχιση των υφιστάμενων μέτρων μέχρι τα μέσα Μαΐου με ορισμένους περιορισμούς σε ό,τι αφορά τις συναθροίσεις σε οικίες και στις εκκλησίες, και την παράταση του κλεισίματος όλων των σχολείων (πλην του Λυκείου) μετά τις διακοπές του Πάσχα, προσανατολίζονται οι εισηγήσεις της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) προς το υπουργείο Υγείας, που τίθενται σήμερα στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινό δημοσίευμα της Cyprus Times, οι ειδικοί χωρίζουν τις εισηγήσεις σε δύο χρονικές περιόδους, η μία μέχρι τη λήξη του υφιστάμενου διατάγματος (Μεγάλη Παρασκευή 30/4) και η δεύτερη μέχρι τα μέσα Μαΐου. Μέχρι Μεγάλη Παρασκευή 30/4 οι ειδικοί εισηγούνται συνέχιση των υφιστάμενων μέτρων αλλά οι επισκέψεις στα σπίτια να περιοριστούν μέχρι τα 4 άτομα για άτομα από την ίδια οικογένεια.

Προτείνουν επίσης η άθληση σε κλειστούς χώρους να γίνεται με υποχρεωτικό αρνητικό τεστ. Εισηγούνται επίσης όπως ο Εκκλησιασμός γίνεται στη βάση πιο αυστηρού πρωτοκόλλου.
Επιπλέον των πιο πάνω και μέχρι τα μέσα Μαΐου οι ειδικοί εισηγούνται να παραταθούν οι διακοπές των μαθητών των σχολείων (εκτός του Λυκείου) κατά μια εβδομάδα, αναλόγως εξέλιξης της επιδημιολογικής εικόνας αρχές Μαΐου.

Περαιτέρω, γίνεται εισήγηση όπως μόνο για το Μεγάλο Σάββατο βράδυ, η απαγόρευση στην κυκλοφορία να επιτρέπεται μέχρι τη μια μετά τα μεσάνυκτα. Γίνεται επίσης εισήγηση όπως η αναστάσιμη λειτουργία αρχίσει νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, τεχνοκράτες της Κυβέρνησης, μαζί με τις πιο πάνω εισηγήσεις, κλήθηκαν και επεξεργάστηκαν μία σειρά από πρόσθετα μέτρα, τα οποία επίσης τίθενται ενώπιον του υπουργικού Συμβουλίου για αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται σήμερα να αποφασιστεί παράταση των υφιστάμενων μέτρων και να επιφυλαχθούν πιο αυστηρά μέτρα σε περίπτωση περαιτέρω επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας.

Κλειδί για τα περαιτέρω θα είναι η εικόνα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), οι οποίες δέχονται πίεση αλλά επί του παρόντος έχουν αντοχές. Ανακούφιση προκαλεί μια σχετική σταθεροποίηση που παρατηρείται στον αριθμό των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network