MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οπαδικός «πόλεμος»

Advertisement

Sponsored by exness

Τους επιτέθηκαν στο ΣΥΦΙ… Τους έκαψαν το ΣΥΦΙ

Η «ειρήνη» μεταξύ των οπαδών στη Λεμεσό, που επιβλήθηκε από τη μία λόγω της κάρτας φιλάθλου και από την άλλη λόγω των άδειων γηπέδων εξαιτίας της πανδημίας, έσπασε ξαφνικά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Advertisement

Το κλίμα άρχισε να δυναμιτίζεται από το βράδυ της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου. Ο Απόλλωνας κατήγγειλε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μερίδα οπαδών της ΑΕΛ μπήκαν στο κλειστό γήπεδο της ομάδας την ώρα που έκαναν προπόνηση αθλητές της καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα και τους προπηλάκισαν.

Το μέχρι εκείνη τη στιγμή, φαινομενικά «ειρηνικό» σκηνικό πήρε φωτιά…

Ξεκίνησε «πόλεμος»

Το απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στους 50 κουκουλοφόρους επιτέθηκαν με πέτρες και φωτοβολίδες στο ΣΥΦΙ της ΑΕΛ που βρίσκεται επί της οδού Τζον Κέννεντυ στην περιοχή του Εναερίου. Ως αποτέλεσμα, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στον εξωτερικό χώρο του υποστατικού, υπέστησαν ζημιές 5 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή, ενώ ένας 48χρονος κάτοικος της περιοχής που δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι κατέληξε για περίθαλψη στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Ευτυχώς το τραύμα του δεν ήταν σοβαρό.

Η συνέχεια, ή μάλλον τα αντίποινα όπως θεωρεί η Αστυνομία, ήρθαν σχεδόν 24 ώρες μετά. Το απόγευμα της Κυριακής, η περιοχή του Αγίου Αντωνίου όπου βρίσκεται το ΣΥΦΙ του Απόλλωνα στη Λεμεσό έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Κουκουλοφόροι έσπασαν την πόρτα και πέταξαν στο υποστατικό βόμβες μολότοφ παραδίδοντας το στις φλόγες. Το εσωτερικό του καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ εκτεταμένες ζημιές υπέστη και το εξωτερικό του κτιρίου. Για τον εμπρησμό του ΣΥΦΙ η Αστυνομία προχώρησε την Τετάρτη σε μία σύλληψη. Πρόκειται για 36χρονο το αυτοκίνητο του οποίου τοποθετείται -από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε- στη σκηνή. Οι ανακριτές εξασφάλισαν ένταλμα και του φόρεσαν χειροπέδες. Ο ίδιος κράτησε το στόμα του κλειστό.

Εκείνη την Κυριακή και για τις επόμενες δύο μέρες η Αστυνομία ήταν παντού στη Λεμεσό, αφού οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στο γήπεδο τη Δευτέρα. Ο φόβος για περαιτέρω επεισόδια ήταν διάχυτος και η κατάσταση μύριζε… μπαρούτι.

Κοινή ανακοίνωση… «Θα θρηνήσουμε θύματα»

Οι διοικήσεις της ΑΕΛ και του Απόλλωνα εξέδιδαν την ίδια ώρα κοινή ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να ηρεμίσουν τα πνεύματα.

«Από κοινού οι Διοικήσεις της ΑΕΛ Λεμεσού και του Απόλλωνα παρακολουθούμε με τεράστια θλίψη, απογοήτευση και ντροπή τα όσα τραγικά συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην πόλη μας μεταξύ μερίδας «οπαδών» των δυο ομάδων, αν θέλουν να τους αποκαλούμε έτσι, οι οποίοι το μόνο που καταφέρνουν είναι να πληγώνουν και να προσβάλλουν το κύρος και την ιστορία των δυο Σωματείων και μιας πόλης με πολιτισμό και ιστορία.

Σε όλες σχεδόν τις οικογένειες της Λεμεσού υπάρχουν υποστηρικτές και φίλαθλοι και από τις δυο ομάδες, κι αυτό από μόνο του θα έπρεπε να αποτελεί σημείο σεβασμού ανάμεσα στους συγκεκριμένους «οπαδούς».

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του φιλάθλου κοινού των δυο ιστορικών σωματείων τάσσονται ενάντια σε τέτοιου είδους κάκιστες και απολίτιστες συμπεριφορές.

Καλούμε όλους άμεσα να σταματήσουν αυτές τις επικίνδυνες ενέργειες προτού να είναι πολύ αργά και να θρηνήσουμε θύματα μέσα στα ίδια μας τα σπίτια και να σεβαστούν τις περιουσίες και την περηφάνια αυτής της αγαπημένης μας πόλης!» ανέφερε η κοινή ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network