MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ομόφωνα «Όχι» από ΠΙΣ στο ΓεΣΥ

Advertisement

Sponsored by exness

Όχι του ΠΙΣ στο ΓεΣΥ – Μετά από πολύωρη συνεδρία – Ένταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίας – «Κάτι σαν καβγαδάκι πατέρα-υιού» ανέφερε ο Εκ. Τύπου του ΠΙΣ

Advertisement

Μετά από πολύωρη συνεδρία η οποία διήρκησε 5 περίπου ώρες, τα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ αποφάσισαν όπως καλέσουν σε μη συμμετοχή στο ΓεΣΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος μετά την μαζική Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ημερομηνίας 27/10/2018 έλαβε ξεκάθαρη εντολή  για τις προϋποθέσεις συμμετοχής των ιατρών στο προτεινόμενο Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ).

«Ως οφείλαμε με καλή πίστη προσήλθαμε στο διάλογο στη βάση  αυτών των προϋποθέσεων. Κατά τις συναντήσεις  που είχαμε με το Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά τις επιμέρους  συγκλίσεις δυστυχώς επί της ουσίας οι διαφορές παρέμειναν ενώ η συνολική ανταπόκριση στα βασικά αιτήματά μας ήταν αρνητική.»

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως, «λαμβάνοντας  υπόψη όλα τα δεδομένα που έχουν συζητηθεί  μέχρι σήμερα και κυρίως  τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί  ο προτεινόμενος σχεδιασμός ως προς την ποιότητα  της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ασφάλειας  των ασθενών, το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ) με ομόφωνη απόφαση του, καλεί τα μέλη του να μην συμμετάσχουν στο προτεινόμενο σχέδιο.»

Καταλήγωντας υπογραμμίζει πως ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος παραμένει προσηλωμένος στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας καθώς και στην προστασία του ιατρικού λειτουργήματος και της αξιοπρέπειας των γιατρών.

Ένταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. «Καβγαδάκι πατέρα-υιού…»

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΙΣ κ. Βάσος Οικονόμου, χαρακτήρισε ζωηρή τη συζήτηση που έγινε, σημείωσε ότι υπήρχαν συγκλίσεις με τις θέσεις του Προεδρικού, υπήρχαν ωστόσο και διαφορές που αποδείχθηκαν καθοριστικές.

Ερωτηθείς αναφορικά με το κατά πόσο υπήρξε ένταση κατά τη συνεδρία, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι υπήρξε κάτι σαν ενδοοικογενειακός καβγάς τον οποίο παρομοίασε με καβγά πατέρα-υιού, ο και όχι κάτι που θα έχει συνέχερεια ή πρέπει να βγει προς τα έξω.

Τόνισε όμως πως ήταν λάθος το οποίο ωστόσο δεν στάθηκε εμπόδιο στην λήψη αποφάσεων.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι αύριο υπάρχουν καθορισμένες συναντήσεις με ιατρικές οργανώσεις και θα ληφθούν επίσησης αποφάσεις, υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής πλεύσης για το ΓεΣΥ υπό τα δεδομένα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network