MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ομάδα Πρωτοβουλίας: Γιατί Καρπασίας Χριστοφόρος ως νέος Μητροπολίτης Πάφου

Advertisement

Sponsored by exness

Γιατί στηρίζει Καρπασίας Χριστοφόρο ως νέο Μητροπολίτη Πάφου, αναφέρει η Ομάδα Πρωτοβουλίας

Ο Επίσκοπος Καρπασίας διαθέτει την εμπειρία, μόρφωση, ικανότητα να διαχειριστεί τα πνευματικά, οικονομικά και κοινωνικά, πολιτιστικά ζητήματα της Μητρόπολης Πάφου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Πρωτοβουλίας Στήριξης Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου για τον Μητροπολιτικό Θρόνο της Πάφου.

Advertisement

Η Ομάδα αναφέρει ότι ο Καρπασίας Χριστοφόρος, έχει ποιμαντικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πολιτιστικό όραμα για την Εκκλησία, κάτι το οποίο ανέδειξε, χωρίς προσωπική προβολή, κατά την 15ετή διακονία του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και στην Επισκοπή Καρπασίας. Η αγάπη του για τη Μητρόπολη Πάφου είναι δεδομένη, προσθέτουν, αφού την υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως μοναχός στην Ι.Μ. Τροοδίτισσας που ανήκει στη Μητρόπολη Πάφου.

Η Ομάδα παραθέτει επίσης μια σειρά από λόγους για τους οποίους στηρίζει τον Μητροπολίτη Καρπασίας. Μεταξύ αυτών αναφέρουν ότι, μετείχε σε διορθόδοξα, διεθνή συνέδρια εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Κύπρου, επελέγη από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄ως ο πιο στενός του συνεργάτης στην Αρχιεπισκοπή, ίδρυσε τρία Εκπαιδευτήρια στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας, ίδρυσε τη Σχολή Γονέων της Αρχιεπισκοπής, μαζί με τους ιερείς των νοσηλευτηρίων ίδρυσε τη μέριμνα ανακουφιστικής διακονίας των ασθενών, έκανε αγώνα για διάσωση, αναστήλωση και συντήρηση του Μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα και άλλων ναών της βυζαντινής εποχής, φρόντισε για την αναζήτηση ιερών εικόνων και κειμηλίων που μεταφέρθηκαν στις ελεύθερες περιοχές και συντηρήθηκαν και εξέδωσε δύο βιβλία, συλλογικά έργα, για την Καρπασία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal