MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την ΚΥΠ στην Θεσμών

Advertisement

Sponsored by exness

Ολοκληρώθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών η κατ` άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά την Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και με το οποίο θα ρυθμίζεται η λειτουργία της ΚΥΠ.

Advertisement

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού είπε πως καθώς και μόνο το όνομα της υπηρεσίας συνοδεύεται διαχρονικά από πολλά ερωτηματικά, θα πρέπει μέσω της νέας νομοθεσίας να διασφαλίζεται αφενός η εύρυθμη λειτουργία της και αφετέρου η διατήρηση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών σε ένα κράτος δικαίου όπως πρέπει να είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Δαμιανού σημείωσε ότι η νέα ηγεσία της Υπηρεσίας σε πάρα πολλές εισηγήσεις που υπέβαλε το ΑΚΕΛ έχει ανταποκριθεί θετικά. «Πάρα πολλά απαράδεκτα τα οποία υπήρχαν στο αρχικό νομοσχέδιο έχουν αναθεωρηθεί ή έχουν υπάρξει βελτιώσεις και υπολείπονται 2-3 ανοικτά ζητήματα για τα οποία έχει συμφωνηθεί όπως συζητηθούν κατά την επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών στις 9 Δεκεμβρίου» είπε.

Και εξήγησε ότι η πρόθεση είναι να δοθεί χρόνος στις κοινοβουλευτικές ομάδες έτσι ώστε τον Ιανουάριο να οδηγηθεί το νομοσχέδιο προς ψήφιση.

Ο κ. Δαμιανού ανέφερε πως ένα από τα σημαντικά για το ΑΚΕΛ ζητήματα που παραμένουν ανοικτά αφορά τον τρόπο διάθεσης και δημοσιοποίησης του ιστορικού κρατικού αρχείου που βρίσκεται στα χέρια της ΚΥΠ και αφορά τις σκοτεινές περιόδους που σχετίζονται με τον Φάκελο της Κύπρου και το διπλό έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού, εξηγώντας ότι το ΑΚΕΛ θέλει όπως αυτά τα ζητήματα ρυθμιστούν από την αρχή έτσι ώστε μέσα από μια διαδικασία που θα καθοριστεί κάποια πράγματα να γίνουν επιτέλους κτήμα και γνώση του κυπριακού λαού.

Ερωτηθείς κατά πόσο εννοεί ότι θα πρέπει να καθοριστεί πότε θα αποχαρακτηρίζονται έγγραφα ο κ. Δαμιανού είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν τη δημοσιοποίηση, όπως γίνεται σε όλες τις προηγμένες χώρες, θα πρέπει να ρυθμιστούν μέσα από τη νομοθεσία και όχι να μείνουν ανοικτά και να αποφασίζει γι` αυτά ο εκάστοτε επικεφαλής της Υπηρεσίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network