MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ολοκληρώθηκε η κυπρο-ισραηλινή άσκηση «ΙΑΣΩΝ-2020» (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα η άσκηση «ΙΑΣΩΝ-2020» η οποία ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα στο FIR Λευκωσίας με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της Εθνικής Φρουράς, καθώς και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ», αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, πραγματοποιήθηκαν κοινές εκπαιδεύσεις του προσωπικού της ΕΦ και της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στον τομέα των τακτικών αεροπορικών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της εκτέλεσης των σεναρίων της άσκησης διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο κατάρτισης, συνεργασίας, επιχειρησιακής ετοιμότητας και επαγγελματισμού των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, αναφέρεται.

Τέλος, αναφέρεται ότι η κοινή εκπαίδευση με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, οι οποίες είναι μεταξύ των πιο σύγχρονων και καλά εξοπλισμένων στον κόσμο, η υποστήριξη και ο συντονισμός των αεροπορικών επιχειρήσεων από την Αεροπορική Βάση της Πάφου, συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και των ικανοτήτων της Εθνικής Φρουράς.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network