MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση για την Παιδεία (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Ανεβαίνουν τα σκαλιά του Υπ. Παιδείας οι εκπαιδευτικές οργανώσεις – Κοινή συνάντηση ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη – Θα ακολουθήσουν χωριστές συναντήσεις

Advertisement

Παρακάθονται στο τραπέζι του διαλόγου ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Μετά από αίτημα ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ ανεβαίνουν τα σκαλιά του Υπουργείου Παιδείας για να συζητήσουν  αναφορικά με τα επόμενα βήματα και τις αλλαγές στην εκπαίδευση, καθώς δεν ικανοποιήθηκαν από τις συζητήσεις με την ΜΕΠΕΥ αναφορικά με το κομμάτι της υπευθυνότητας τμήματος, τη μείωση του διδακτικού χρόνου με βάση τα χρόνια υπηρεσίας και τη θέση και τον εξωδιδακτικό χρόνο των εκπαιδευτικών.

Η κοινή συνάντηση άρχισε στις 14.00 και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εναλλακτικά δείτε εδώ

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Παιδείας αναμένεται να έχει χωριστές συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Στις 3:30 μ.μ. θα υπάρξει συνάντηση με την ΟΛΤΕΚ, ενώ με την ΟΕΛΜΕΚ και την ΠΟΕΔ θα οριστούν συναντήσεις τις αμέσως επόμενες μέρες.

Χαμπιαούρης: Σημαντικό να γίνουν χωριστές συναντήσεις

Η στελέχωση των σχολείων, θέματα ασφάλειας, υγείας και παραβατικότητας, βρίσκονται στην ατζέντα της ευρείας συνάντησης στο υπουργείο Παιδείας σήμερα στις δύο. Ο Κώστας Χαμπιαούρης θα συναντήσει τις γραμματείες της Ποέδ, της Οέλμεκ και της Ολτέκ.

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Υπ. Παιδείας ανέφερε πως θεωρεί σημαντικό να γίνουν χωριστές συναντήσεις με την κάθε οργάνωση, αφού υπάρχουν ειδικά θέματα προς συζήτηση. Ήδη , είπε , έχει συναντηθεί με την Ολτέκ τον Δεκέμβριο.

Ο Κώστας Χαμπιαούρης, αναφέρθηκε επίσης, στο θέμα της κάρτας εισόδου, η οποία όπως είπε καλλιεργεί την κουλτούρα της ασφάλειας στο σχολείο. Δεν θα ζητά το σχολείο, είπε, κάρτα από όποιον γονιό πάει να πάρει το παιδί του από το σχολείο, τον οποίο γνωρίζει. Η κάρτα αφορά άγνωστους που εισέρχονται στα σχολεία.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του διαλόγου στην παιδεία, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι όλα τα ανοικτά ζητήματα θα συζητηθούν πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network