MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ολοκληρώθηκε η αποστολή διαφώτισης της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων στην Πράγα

Advertisement

Sponsored by exness

Ολοκληρώθηκε η αποστολή διαφώτισης της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων στην Πράγα

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων πραγματοποίησε αποστολή διαφώτισης στην Πράγα, με την ευκαιρία της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1ης και 4ης Νοεμβρίου.

Advertisement

Στόχος της αποστολής ήταν να μεταφέρει το αίτημα του προσφυγικού κόσμου για εντατικοποίηση της προσπάθειας σε κάθε διεθνές βήμα, ώστε να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για αποκατάσταση του διεθνούς δικαίου, το οποίο έχει παραβιάσει η Τουρκία κατάφωρα το 1974 και εξακολουθεί να το πράττει συστηματικά έκτοτε.

“Ιδιαίτερα τώρα, με τη συγκυρία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τη συντονισμένη και έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, ο προσφυγικός κόσμος της Κύπρου συνεχίζει και εντείνει τον αγώνα του, ώστε να μην ξεχαστεί η αδικία που επιτελείται σε βάρος της Κύπρου, μέχρι τη δική του τελική δικαίωση”, αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής.

Αναφέρει επίσης ότι η αντιπροσωπεία, από τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Κυθρέας, δρα Πέτρο Καρεκλά, τη Δήμαρχο Ακανθούς Ελένη Χατζημιχαήλ και τη Δήμαρχο Λευκονοίκου Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, έγινε δεκτή από κρατικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής επέδωσε Υπόμνημα με την πολιτική τοποθέτηση των Κατεχόμενων Δήμων για το Κυπριακό, καθώς επίσης και διαφωτιστικό υλικό.

Αναφέρεται ως σημαντικό το γεγονός ότι η συνάντηση με τον Δήμαρχο της Πράγας, που πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα, ήταν η πρώτη με ξένη αντιπροσωπεία.

Στο πλαίσιο της αποστολής πραγματοποιήθηκε Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα την καταστροφή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου στα κατεχόμενα, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Κύπρου και την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής, δρ Καρεκλάς, και χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρέσβης Αντώνης Θεοχάρους. Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρέσβης της Ελλάδος στην Πράγα Αθανάσιος Παρέσογλου.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Πράγας, όπου οι Δήμαρχοι απέτισαν φόρο τιμής στους 17 Κύπριους συμπατριώτες μας (12 Ελληνοκύπριους και 5 Τουρκοκύπριους) που σκοτώθηκαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τάφηκαν εκεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network