MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Όλοι αθώοι στην πρώτη υπόθεση για «χρυσά διαβατήρια»

Advertisement

Sponsored by exness

«Έπεσε» η πρώτη υπόθεση για χρυσά διαβατήρια – Αθώοι τέσσερα νομικά και πέντε φυσικά πρόσωπα για την πρώτη υπόθεση κατ΄εξαίρεση πολιτογράφησης σε τρεις Ιρανούς

Όλοι αθώοι στην υπόθεση που αφορά σε κατ΄εξαίρεση πολιτογράφηση αλλοδαπών αιτητών και συγκεκριμένα τριών Ιρανών, με βάση το πόρισμα Καλογήρου.

Advertisement

Συγκεκριμένα, το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, ανακοινώνοντας την απόφαση του για την πρώτη ποινική υπόθεση για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις, αποφάνθηκε ομόφωνα, ότι απαλλάσσονται των κατηγοριών τα εννέα πρόσωπα, πέντε φυσικά και τέσσερα νομικά.

Οι κατηγορούμενοι ήταν αντιμέτωποι με συνολικά 36 κατηγορίες, που αφορούσαν μεταξύ άλλων συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων.

«H σημερινή ομόφωνα απόφαση του Δικαστηρίου θέτει τέρμα σε μία δίωξη που ήταν εξ΄ αρχής αψυχολόγητη και αήθης. Η υπόθεση αυτή δεν αφορούσε ούτε διαφθορά ούτε διαπλοκή. Αφορούσε μία περίπτωση πολιτογράφησης την οποία  σε ανύποπτο χρόνο τον Μάρτιο του 2019, είχαμε καταγγείλει στις αρχές για να επέμβουν, πλην όμως ουδέν έπραξαν» αναφέρει στην πρώτη τοποθέτηση της εταιρείας.

«Εκ των υστέρων έγινε συνειδητή προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί από τις αρχές προς εκτόνωση των όσων απαράδεκτων και σκανδαλωδών έλαβαν χώρα σε σχέση με πολιτογραφήσεις αλλοδαπών. Όπως πάντοτε, ενεργήσαμε με απόλυτη διαφάνεια και εμπράκτως συνεργαστήκαμε με τις αρχές. Η πλήρης δικαίωση μας αποτελεί την απάντηση της κυπριακής δικαιοσύνης σε όσους προσπαθούσαν να αμφισβητήσουν την εντιμότητά μας για να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα. Εμείς είμαστε δικηγορική εταιρεία. Μοναδικός γνώμονας των ενεργειών μας είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των πελατών και συνεργατών μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε με ζήλο, ακεραιότητα, ανεξαρτησία, επαγγελματισμό, αξιοπρέπεια και προσήλωση στη νομιμότητα όπως διαχρονικά πράττουμε εδώ και 45χρόνια» καταλήγει η τοποθέτηση.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2021 καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, η πρώτη ποινική υπόθεση που αφορά τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος της Έκθεσης που ετοίμασε η Ad Hoc Τριμελής Επιτροπή Καλογήρου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network