MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ολάντ: Υπαρκτή η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στο Euro 2016

Advertisement

Sponsored by exness

Η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Euro 2016 είναι «υπαρκτή», όμως η χώρα δεν πρέπει ποτέ να δεχτεί να την εκφοβίσουν, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, πέντε μέρες πριν τον εναρκτήριο αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Advertisement

Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλόνισαν τη Γαλλία το 2015, ο κ. Ολάντ σημείωσε πως «η απειλή θα διαρκέσει για πολύ καιρό», όμως ξεκαθάρισε πως τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ μπορούν να αντιμετωπίσουν όποιον κίνδυνο υπάρχει για το Euro.

«Πρέπει να κάνουμε το παν ώστε να διασφαλίσουμε ότι το Euro 2016 θα είναι επιτυχημένο», τόνισε ο κ. Ολάντ στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, τη στιγμή που η Γαλλία περιμένει περίπου επτά εκατομμύρια επισκέπτες για τη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Περίπου 90.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας θα βρίσκονται επί ποδός κατά τις 30 ημέρες που θα διαρκέσει το πρωτάθλημα, προκειμένου να προστατευθούν τα γήπεδα και οι χώροι των φιλάθλων. Οι αγώνες αρχίζουν στις 10 Ιουνίου και ο τελικός θα λάβει χώρα στις 10 Ιουλίου.

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι το Νοέμβριο, προκαλώντας το θάνατο 130 ανθρώπων.

Παρά τους κινδύνους και το κλίμα που δημιούργησαν οι επιθέσεις, ο γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο ίδιος αποφάσισε ότι η Γαλλία θα πρέπει να προχωρήσει με τη διοργάνωση του Euro, και να μετατρέψει το πρωτάθλημα σε μία «ευρωπαϊκή γιορτή» για τον κόσμο.

Οι δηλώσεις Ολάντ ήλθαν μία μέρα μετά την αποκάλυψη ότι ένας Γάλλος συνελήφθη στα τέλη Μαΐου κοντά στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Πολωνίας, έχοντας στην κατοχή του ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες γαλλικών μέσων ενημέρωσης, στο αυτοκίνητο του συλληφθέντος βρέθηκαν περίπου 100 κιλά εκρηκτικής ύλης, τυφέκια καλάσνικοφ και εκτοξευτήρες βομβίδων.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις που ταλανίζουν τη Γαλλία εδώ και εβδομάδες λόγω του νέου εργασιακού νόμου, ο κ. Ολάντ είπε ότι «κανείς δεν θα κατανοούσε» εάν οι απεργίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμου – που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Τρίτη – και των κυβερνητών της Air France – που έχουν προκηρυχθεί για το επόμενο Σαββατοκύριακο – εμποδίσουν τους θεατές να ταξιδέψουν μεταξύ των 10 πόλεων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες.

«Καταγράφουμε πρόοδο για να καταλήξουμε σε μια λύση» στη διαμάχη με την Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων (SNCF), επισήμανε.

Αναφορικά με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, στους κόλπους της οποίας ξέσπασε μια αντιπαράθεση αυτήν την εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του Καρίμ Μπενζεμά περί «ρατσισμού» εκ μέρους του προπονητή της, ο Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε έκκληση στους ποδοσφαιριστές να «επικεντρωθούν στους αγώνες».

Προέτρεψε δε τους παίκτες «να μην επιτρέπουν τίποτα να τους αποσπά την προσοχή».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network