MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η Ζέτα. Παράταση των σχεδίων μέχρι τον Οκτώβριο

Advertisement

Sponsored by exness

Επέκταση των σχεδίων στήριξης μέχρι τέλος Οκτωβρίου – Απαγόρευσε τις απολύσεις μέχρι τέλος του χρόνου η Ζέτα Αιμιλιανίδου – Όσα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση

Με στόχο την στήριξη εργαζομένων, επιχειρήσεων και ανέργων, όπως είπε η Ζέτα Αιμιλιανίδου, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση τη συνέχιση της στήριξης λόγω των συνεπειών εξαιτίας της συνέχισης της πανδημίας.

Advertisement

Η Υπουργός Εργασίας, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου με τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, ανακοίνωσε την επέκταση των μέτρων των σχεδίων που η Κυβέρνηση εφαρμόζει από τις 16 Μαρτίου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου. «Αυτό θα διασφαλίσει ότι θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις και αυτή τη δύσκολη περίοδο να πάρουν ανάσα» είπε η Ζέτα Αιμιλιανίδου σημειώνοντας σε κάθε περίπτωση την προϋπόθεση να μην προβούν σε απολύσεις οι επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η δαπάνη για τα νέα σχέδια θα ανέλθει σε 106 εκατομμύρια

Η πρώτη πρόταση αφορά την επέκταση των μέτρων μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου. Αυτό διασφαλίζει ότι θα μπορέσουν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις θα πάρουν μια ανάσα σημείωσε η Υπουργός.

Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε η Υπουργός Εργασίας:

  1. Παράταση στην υλοποίηση των πιο κάτω Ειδικών Σχεδίων που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου

-Ειδικό Σχέδιο Ξενοδοχειακών Μονάδων και Τουριστικών Καταλυμάτων

-Ειδικό Σχέδιο Οικονομικών δραστηριοτήτων συνδεόμενων με την τουριστική βιομηχανία ή οικονομικών δραστηριοτήτων οι οποίες επηρεάζονται άμεσα από τον τουρισμό ή οικονομικών δραστηριοτήτων που συνδέονται με επιχειρήσεις που τελούν υπό υποχρεωτική πλήρη αναστολή

-Ειδικό Σχέδιο για επιχειρήσεις ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων

-Ειδικό Σχέδιο Πλήρους Αναστολής των εργασιών της επιχείρησης

-Ειδικό Σχέδιο Στήριξης Ανέργων

-Ειδικό Σχέδιο Ορισμένων Κατηγοριών αυτοτελώς εργαζομένων, για πρόσωπα που δεν είναι εργοδότες και είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των υπηρεσιών κοινωνικών ασφαλίσεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων.

  1. Εξαγγελία και υλοποίηση από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

-Ειδικά Σχέδια Κατάρτισης εργαζομένων ύψους 14 εκατομμυρίων για την περίοδο που αρχίζει μετά το τέλος Οκτωβρίου 2020 με στόχο 1000 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες λόγω της πανδημίας έχουν υποστεί σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών, να καταρτίζουν κατά μέσο όρο μία εβδομάδα τον μήνα, τους εργαζόμενους τους με την καταβολή από το σχέδιο του κόστους κατάρτισης. (12 ευρώ ανά ώρα για 200 ώρες σύνολο κατάρτισης)

-Πρόγραμμα Επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων

  1. Εξαγγελία και υλοποίηση από το Υπουργείο Εργασίας σχεδίων που αφορούν στην επιδότηση Μισθολογικού κόστους για πρόσληψη ανέργων για την περίοδο που αρχίζει μετά το τέλος Οκτωβρίου με την αξιοποίηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου.

4. Τροποποίηση και εφαρμογή για την περίοδο από τον Νοέμβριο 2020 μέχρι τον Μάρτιο 2021 μετά από κοινωνικό διάλογο, τα ειδικά σχέδια πλήρους και μερικής αναστολής των εργασιών της επιχείρησης που εφαρμόζονται από το Υπουργείο Εργασίας για τις ξενοδοχειακές μονάδες και τις συνδεόμενες με τον τουρισμό επιχειρήσεις.

5. Στήριξη στοχευμένα ορισμένων επιχειρήσεων και μετά το τέλος του Οκτωβρίου ανάλογα με τα δεδομένα της πανδημίας.

6. Προστασία δικαιωμάτων εργαζομένων από οποιεσδήποτε μονομερείς αποφάσεις οι οποίες δε θα ακολουθήσουν τις θεσμοθετημένες διαδικασίες του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων και της περί προστασίας των μισθών νομοθεσίας με συνεχείς ελέγχους και μέτρα, τα οποία θα αφορούν αντικίνητρα προς τις επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα τον αποκλεισμό από τα ειδικά σχέδια ή άλλα μέτρα, τα οποία θα λαμβάνονται από το Υπουργείο Εργασίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network