MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Όλα στον αέρα για μέτρα και μετά τη σύσκεψη. «Μοιρασμένοι» για lockdown οι επιδημιολόγοι

Advertisement

Sponsored by exness

Ενώπιον σύσκεψης Προέδρου με τους επιδημιολόγους η πρόταση Ιωάννου για καθολικό lockdown στη σκιά της ραγδαίας επιδημιολογικής επιβάρυνσης – Τίποτα δεν είναι σίγουρα αναφέρουν πληροφορίες της Cyprus Times – Διιστάμενες οι απόψεις των ειδικών… κάποιοι προκρίνουν αυστηροποίηση αλλά όχι lockdown – Κράτησε κλειστά χαρτιά ο Πρόεδρος – Ες αύριον τα σπουδαία… στο Υπουργικό Συμβούλιο

Άκουσε επιδημιολόγους και ες αύριον τα σπουδαία για το κατά πόσον η Κύπρος θα «κλείσει» για μία ακόμη φορά σε μια ύστατη προσπάθεια να συγκρατηθεί η ανησυχητική πορεία του ιού.

Advertisement

Μετά την πρόταση του Υπουργού Υγείας ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί για δεκαπενθήμερο καθολικό lockdown, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε εκτάκτως στο Προεδρικό τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας που κλήθηκαν να τοποθετηθούν για αυτό το ενδεχόμενο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής δεν εξέφρασαν μία κοινή θέση στον Πρόεδρο. Κάποιοι επιχειρηματολόγησαν υπέρ αυστηροποίησης σειράς μέτρων και άλλοι υπέρ του lockdown, αυστηρού μάλιστα. Ακούστηκαν ακόμα και εισηγήσεις για κάποιες μικρές «ανάσες» στους πολίτες για Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα -κυρίως που σχετίζονται με τον εκκλησιασμό- για σκοπούς ψυχολογικής τόνωσης.

Πάντως, όπως ανέφερε στη Cyprus Times πηγή που γνωρίζει τα όσα λέχθηκαν, το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ακόμα αφού οι αμφιβολίες που εκφράστηκαν είναι σοβαρές. Ο τελικός λόγος σε κάθε περίπτωση ανήκει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Και αυτή τη φορά οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την υστάτη.

«Ο Πρόεδρος κράτησε τα χαρτιά του κλειστά» ανέφερε αρμόδια πηγή στη Cyprus Times.

Της σύσκεψης με τους επιδημιολόγους ακολουθεί συνεδρία της διυπουργικής επιτροπής.

Αύριο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώνει πρώτα τους πολιτικούς αρχηγούς για τις αρνητικές εξελίξεις της πανδημίας αφού συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο, δεδομένου μάλιστα ότι ένα lockdown δε θα αφήσει ανεπηρέαστη και την προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων.

Στις 11 και 30 συνέρχεται το Υπουργικό Συμβούλιο, που λαμβάνει αποφάσεις για το κατά πόσον η Κύπρος θα περάσει και αυτό το Πάσχα σε καθεστώς lockdown.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network