MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Όλα στον αέρα… Διήμερο συζητήσεων στην παιδεία

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Υπουργός Παιδείας απάντησε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις – Σειρά συναντήσεων Τετάρτη και Πέμπτη – Ρόλο διαμεσολαβητή από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο – Συναντήθηκε σήμερα με οργανώσεις και Υπουργό Παιδείας

Advertisement

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, απέστειλε πριν λίγο την απάντηση του προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις σε σχέση με το αίτημα των οργανώσεων για να μεταφερθεί η συνάντηση τους από σήμερα και αύριο, όπως αναφερόταν στην τελευταία επιστολή του Υπουργού προς τις οργανώσεις, σε Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Υπουργός στην επιστολή του καθορίζει διαδοχικές συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις την Τετάρτη  και ακολούθως την Πέμπτη κοινή συνάντηση με όλες τις οργανώσεις και εν συνεχεία συνάντηση του με τους οργανωμένους γονείς.

Διαμεσολαβητής ο Σιζόπουλος

Σήμερα, οι εκπροσώποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία.

Στη συνέχεια, ο κ. Σιζόπουλος μετέβη στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού όπου είχε μίας περίπου ώρας συνάντηση με τον πολιτικό προϊστάμενο του Υπουργείου, Κώστα Χαμπιαούρη, στον οποίο μετέφερε το τί συζητήθηκε κατά την πρωινή συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Σιζόπουλος μετέβη στην ΕΔΕΚ όπου είχε νέα συνάντηση του με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τις οποίες θα ενημερώσει για το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας.

Τι δήλωσε ο Σιζόπουλος

Μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής συνάντησης που είχε ο κ. Σιζόπουλος με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων, δήλωσε ότι «η τελική διαπίστωση, μέσα από τις διαβουλεύσεις που έγιναν σήμερα τόσο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις όσο και με τον Υπουργό Παιδείας, είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αποκλίσεις σε βασικά ζητήματα τα οποία προέκυψαν μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου».

«Όμως και οι δυο πλευρές έχουν δηλώσει την ετοιμότητά τους να εμπλακούν εποικοδομητικά σε έναν διάλογο ο οποίος θα οδηγήσει τελικά στην εξεύρεση αποδεκτής λύσης», πρόσθεσε.

«Εκτιμώ ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχίσει. Από τη δική μου πλευρά εξακολουθώ να παραμένω στη διάθεση και του Υπουργού Παιδείας και των εκπαιδευτικών οργανώσεων και σε όποιο σημείο του διαλόγου ή της διαδικασίας θεωρήσουν ότι η παρουσία μου και η παρέμβασή μου θα είναι θετική, θα το πράξω», συνέχισε.

«Μένουν αρκετά μίλια ακόμη»

Συγκρατημένα αισιόδοξος για αίσιο τέλος στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Εκπαιδευτικών Οργανώσεων εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού ο οποίος δήλωσε ότι «εφόσον υπάρχει ο διάλογος πρέπει να υπάρχει και η ελπίδα».

«Όμως με ειλικρίνεια πρέπει να πούμε ότι φαίνεται να μας μένουν αρκετά μίλια ακόμα για να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει και να κτίσουμε αυτή τη γέφυρα», είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Πρόσθεσε, ωστόσο, «ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες και με καλή θέληση από όλους, και δεν πρέπει μόνο να λέμε ότι έχουμε καλή θέληση αλλά να το δείχνουμε και στην πράξη, πιστεύουμε ότι ενδεχομένως τις λίγες μέρες που απομένουν ίσως να μπορέσουμε να βγούμε από το αδιέξοδο».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network