MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Όλα έτοιμα για την πρώτη γεώτρηση της ExxonMobil (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Ετοιμάζονται τα γεωτρύπανα… Όλα έτοιμα για την πρώτη γεώτρηση της ExxonMobil – Ξεκινάει και ο «Πορθητής» από την Τουρκία, λένε τουρκικά ΜΜΕ Κρατάνε χαμηλούς τόνους Αθήνα και Λευκωσία

Advertisement

Ακονίζονται τα γεωτρύπανα στη Μεσόγειο. Όλα έτοιμα για την πρώτη γεώτρηση της ExxonMobil την ώρα που η Τουρκία μετέθεσε για τα επόμενα εικοσιτετράωρα τη διαδικασία μετακίνησης και τοποθέτησής του υπό τουρκική σημαία γεωτρύπανου FATIH (Πορθητής), στον στόχο «Αλάνια-1».

Το γεωτρύπανο της ExxonMobil αναμένεται να ξεκινήσει για τον στόχο «Δελφίνη» στο τεμάχιο 10 ώστε να πραγματοποιήσει τη γεώτρηση με τις μεγαλύτερες προσδοκίες για την Κύπρο.

Σε θέση αναμονής βρίσκονται και τα τρία βοηθητικά πλοία υποστήριξης ενώ στο λιμάνι Λεμεσού έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες υποδομές υποστήριξης.

Ξεκινάει και ο «Πορθητής» από την Τουρκία, λένε τουρκικά ΜΜΕ

Πήρε αναβολή η «πανηγυρική» έναρξη της πρώτης τουρκικής γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο. Αν και τις προηγούμενες εβδομάδες ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας έλεγε ότι το ερευνητικό γεωτρύπανο Πορθητής θα ξεκινήσει στις 29 Οκτωβρίου κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ αλλά και η τουρκική τηλεόραση TRTHaber αναφέρουν ότι η έναρξη θα γίνει σήμερα στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας της χώρας Φατίχ Ντονμέζ στον στόχο Αλάνια 1. Ωστόσο ο «Πορθητή» παραμένει σταθμευμένος στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Αττάλειας.

Βίντεο: Το τουρκικό γεωτρύπανο “Πορθητής” ανοιχτά της Αττάλειας

Εναλλακτικά δείτε εδώ το βίντεο

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πάνω από 200 ειδικοί, Τούρκοι και ξένοι, θα αναλάβουν καθήκοντα στον Πορθητή. Ο Τούρκος Υπουργός είχε δηλώσει ότι “η γεώτρηση θα είναι βάθους 2,500 μέτρα και το τρυπάνι θα πάει 5 με 6 χιλιάδες μέτρα κάτω από τον βυθό της θάλασσας”, προσθέτοντας ότι έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες από επιστημονικής άποψης.

Όπως μεταδίδεται, η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) συμφώνησε με την αμερικανική εταιρεία Rowan Companies για τη διασφάλιση πλατφόρμας για τις πρώτες δύο γεωτρήσεις στη Μεσόγειο. Η πλατφόρμα Rowan Norway θα διατεθεί για 100-140 μέρες όπως συμφωνήθηκε.

Κρατάνε χαμηλούς τόνους Αθήνα και Λευκωσία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε χθες με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του έθεσαν επί τάπητος και το θέμα των ενδεχόμενων προκλήσεων της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν όπως κρατήσουν χαμηλούς τόνους, σε όλα τα επίπεδα, σε ενδεχόμενες κινήσεις του τουρκικού γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ.

 

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network