MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής

Advertisement

Sponsored by exness

«Η Δημοκρατία απαιτεί από τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη» ανέφερε ο Γενικός Έφορος των Εκλογών – Όλα είναι έτοιμα για την εκλογική διαδικασία – Γύρω στα 1500 μέλη της Αστυνομίας επί ποδός για ομαλή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών 

Advertisement

Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη εκλογική μάχη της Κυριακής, δηλώνει ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, καλώντας όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους να ψηφίσουν γιατί “αυτό απαιτεί η Δημοκρατία”.
 
Σε δηλώσεις του, που έγιναν με αφορμή ενημέρωση που έγινε στους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, ανέφερε πως όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές και ότι τα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 11 το βράδυ της Κυριακής, εκτός εάν παρουσιαστεί οποιονδήποτε πρόβλημα, κυρίως στην εκλογική διαδικασία στο εξωτερικό.
 
Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Νικολαΐδης είπε “να προσέλθουν στις εκλογές, αναλάβαμε μια εκστρατεία όπου καλούμε τους ψηφοφόρους να προσέλθουν να ψηφίσουν και αυτό απαιτεί η Δημοκρατία”.
 
Επιπρόσθετα, διευκρίνισε ότι πέραν του εκλογικού βιβλιαρίου, οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν και με την ταυτότητα τους, ακόμα κι αν αυτή έχει λήξει, ενώ σε ό,τι αφορά τους εγκλωβισμένους είπε πως μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με οποιοδήποτε έγγραφο φέρει τη φωτογραφία τους και αποδεικνύει τα στοιχεία τους.
 
Ο Γενικός Έφορος Εκλογών, στην παρουσία του Βοηθού Γενικού Εφόρου και του Εφόρου Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, προχώρησε σε ενημέρωση όλων των προεδρευόντων των εκλογικών κέντρων της Λεμεσού, για το τι προνοούν οι κανονισμοί και τους διαβεβαίωσε ότι η Υπηρεσία Εκλογών βρίσκεται δίπλα τους.
 
“Ως λειτουργοί του δημοσίου γνωρίζετε πολύ καλά τη σημασία της άψογης και χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας”, είπε προς τους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων και πρόσθεσε ότι “η προσοχή των κομμάτων αλλά και της κυπριακής κοινωνίας είναι στραμμένη πάνω μας, παρακολουθώντας τον τρόπο, το επίπεδο και την ποιότητα της εργασίας που όλοι θα κληθούμε να διεκπεραιώσουμε κατά τις εκλογές”.
 
Υπέδειξε παράλληλα την μεγάλη ευθύνη που φέρουν έναντι των υποψηφίων και των εκλογέων και τους διαμήνυσε πως “από την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων σας θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η ομαλή και αδιάβλητη διεξαγωγή των εκλογών”.
 
 Αναμένω από όλους σας, συνέχισε, να ενεργήσετε με εξαιρετική προσοχή, ευαισθησία, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα και πως θα τηρείτε αυστηρά όλες ανεξαίρετα τις σχετικές οδηγίες και τους κανονισμούς για τη διασφάλιση της μυστικότητας και τη διατήρηση της τάξης και ομαλότητας στο εκλογικό σας κέντρο.
 
“Η Υπηρεσία Εκλογών του ΥΠΕΣ, οι Έφοροι Εκλογής με τα επιτελεία τους και πολλοί άλλοι δημόσιοι λειτουργοί εργάστηκαν πάρα πολλές ώρες για να είμαστε σήμερα πανέτοιμοι να εκτελέσουμε την αποστολή μας και η ευθύνη μεταφέρεται τώρα στους δικούς σας ώμους”, είπε ο κ.Νικολαΐδης, προσθέτοντας ότι “ως προεδρεύοντες αποτελείτε από τώρα μέχρι και την παράδοση των καλπών, τους  πρωταγωνιστές της τελικής φάσης των εκλογών”.
 
Της ενημέρωσης των προεδρευόντων των εκλογικών κέντρων της Λεμεσού προηγήθηκε ενημέρωση στην Πάφο, ενώ αύριο θα γίνει η τελευταία ενημέρωση στη Λευκωσία. Χθες ο Γενικό Έφορος Εκλογών ενημέρωσε σχετικά και τους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων σε Λάρνακα και Αμμόχωστο.

Επί ποδός η Αστυνομία

Γύρω στα 1500 μέλη της Αστυνομίας θα βρίσκονται επί ποδός την Κυριακή, με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε σήμερα πως “έχει γίνει ο σχεδιασμός και θα υπάρχει μια γιγαντιαία επιχείρηση που αφορά την αστυνόμευση των εκλογών, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, και τον Γενικό `Εφορο Εκλογών”.

`Οπως ανέφερε, θα λειτουργήσει Κέντρο Συντονισμού, στο οποίο θα βρίσκεται ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, ο οποίος θα έχει και τη γενική εποπτεία και ευθύνη, και όλες οι Αστυνομικές Διευθύνσεις θα ενημερώνουν το Κέντρο Συντονισμού για οποιαδήποτε συμβάντα ή για τις οποιεσδήποτε αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν. “Και σίγουρα θα τηρείται ενήμερος και ο Αρχηγός Αστυνομίας”, επεσήμανε ο κ. Αγγελίδης.

“`Εχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τήρηση του νόμου και της τάξης, καθ` όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας και μέχρι και τη λήξη της επιχείρησης. Στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε τις συνθήκες ομαλότητας, τάξης και ασφάλειας, περιφρουρώντας το αδιάβλητο των εκλογών”, υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Είπε πως ένα σημαντικός αριθμός από τα μέλη της Αστυνομίας θα βρίσκονται στο καθήκον, για να “καλύψουν τα 1050 εκλογικά κέντρα”, και για να εκτελέσουν και άλλης φύσεως καθήκοντα, όπως οι περιπολίες σε διάφορους χώρους.

“Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξουν αυξημένες μηχανοκίνητες περιπολίες, ιδιαίτερα έξω από εκλογικά κέντρα, γραφεία και σε άλλους χώρους. Θα υπάρξει σίγουρα εφεδρεία και αντι-οχλαγωγικές ομάδες, με ετοιμότητα επέμβασης, για αντιμετώπιση σοβαρών επεισοδίων, και αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας, εάν χρειαστεί”, πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης.

Σημείωσε πως ευελπιστεί ότι δεν θα υπάρξουν οποιαδήποτε σοβαρά προβλήματα “έχοντας υπόψη το ρόλο της Αστυνομίας, αλλά και το ρόλο των υπολοίπων, καθώς και προηγούμενες εκλογές και το ότι σίγουρα υπάρχει ωριμότητα”.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal