MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΟΚΥπΥ: Ξενώνας για πάσχοντες από ψυχικές ασθένειες στο πρώην κέντρο Υγείας Λατσιών

Advertisement

Sponsored by exness

ΟΚΥπΥ: Ξενώνας για πάσχοντες από ψυχικές ασθένειες στο πρώην κέντρο Υγείας Λατσιών

Αρχίζουν τα έργα δημιουργίας Προστατευόμενου Ξενώνα για άτομα που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες, δυναμικότητας 11 κλινών και θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, ενώ στο πλαίσιο αυτό, υπογράφηκε στις 20 Δεκεμβρίου η συμφωνία έναρξης των εργασιών διαμόρφωσης του κτιρίου όπου στεγαζόταν το πρώην Κέντρο Υγείας Λατσιών και μετατροπής του σε προστατευόμενο ξενώνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ.

Advertisement

Διευκρινίζεται ότι ο ξενώνας θα φιλοξενεί ασθενείς με χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας σε σταθερή κατάσταση, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, δεν παρουσιάζουν επικινδυνότητα και που μπορούν να αποκατασταθούν στην κοινότητα.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για άτομα με χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας που χρήζουν αποϊδρυματοποίησης και ενσωμάτωσης στην κοινότητα σε προστατευόμενους ή ημι-προστατευόμενους ξενώνες. Τα άτομα αυτά έχουν αξιολογηθεί, ότι δεν χρήζουν πλέον υποχρεωτικής νοσηλείας στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει οικογενειακό ή κοινοτικό σύστημα για να τα αναλάβει.

Ο ξενώνας θα τηρεί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την λειτουργία τέτοιων χώρων και θα στελεχώνεται με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό ψυχικής υγείας με 24ωρη κάλυψη 7 ημέρες την εβδομάδα. Επίσης, θα υπάρχει ψυχιατρική κάλυψη και εμπλοκή άλλων λειτουργών ψυχικής υγείας όπου χρειάζεται, προστίθεται.

Η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του ΟΚΥπΥ, Άννα Παραδεισιώτου, ανέφερε σε δηλώσεις της, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «προσπάθειά μας μέσα από αυτό το Έργο είναι αφενός η αποιδρυματοποίηση και η παροχή ενός πιο ανθρωπιστικού περιβάλλοντος στα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας τα οποία δύναται να αποκατασταθούν στην κοινότητα και αφετέρου η αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Αθαλάσσας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network