MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΟΚΥπΥ: Έργο €4.7 εκατομμυρίων για ανέγερση Μονάδας Αιμοκάθαρσης

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), κ. Χρίστης Λοϊζίδης παρουσίασε σήμερα το σχέδιο αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας.

Όπως ανέφερε, την περασμένη Τετάρτη υπογράφτηκε η Σύμβαση Ανάθεσης Έργου για ανέγερση της νέας Μονάδας Αιμοκάθαρσης.

Advertisement

Το νέο κτήριο θα ανεγερθεί ανατολικά του Νοσοκομείου Πάφου, θα είναι ανεξάρτητο αλλά θα συνδέεται με το υφιστάμενο κτήριο μέσω διαδρόμου με το Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου. Στο ισόγειο του κτηρίου θα δημιουργηθεί άνετος χώρος υποδοχής και εγγραφής των ασθενών, εξεταστήρια/ιατρεία, τέσσερις σταθμοί αιμοκάθαρσης βραχείας νοσηλείας, δύο σταθμοί αιμοκάθαρσης ατόμων με μολυσματικές ασθένειες (Yellow Unit) με ξεχωριστή διακριτική είσοδο, τα αποδυτήρια του προσωπικού και βοηθητικοί χώροι.

Στον πρώτο όροφο θα δημιουργηθούν 25 σταθμοί νοσηλείας, τα αποδυτήρια και καθιστικό για τους ασθενείς και βοηθητικοί χώροι, ενώ στον δεύτερο όροφο θα δημιουργηθεί δωμάτιο ανάπαυσης του εφημερεύοντος ιατρού και άλλοι χώροι.

Η Σύμβαση ανέρχεται στο ποσό των €4.737.000 πλέον ΦΠΑ και το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα έχει την ευθύνη του συντονισμού του Έργου και η παρακολούθησή του θα γίνεται από λειτουργούς του Τμήματος Δημοσίων Έργων, του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Την δαπάνη του Έργου θα επωμιστεί ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση, ο Εργολάβος θα ολοκληρώσει την Μελέτη και τις κατασκευαστικές εργασίες εντός 18 μηνών, ενώ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα έχει την ευθύνη για τη Συντήρηση του Έργου για περίοδο 12 ετών.

Τεχνική ομάδα για συνολική μελέτη στην Πάφο

Ακολούθως ο κ. Λοιζίδης τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη όπως προχωρήσουν κι άλλα έργα στο Γ. Ν. Πάφου και στο Ν. Πόλης Χρυσοχούς προς όφελος των κατοίκων της Επαρχίας. Αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή του για αναβάθμιση στην επαρχία Πάφου αλλά και σε άλλες επαρχίες, ο ΟΚΥπΥ προσέλαβε τεχνική ομάδα η οποία θα αναλάβει να διεκπεραιώσει συνολική μελέτη.

Επέκταση στήριξης λόγω επιπτώσεων από την COVID-19

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο ζήτημα της οικονομικής αυτονόμησης και δεδομένου του γεγονότος ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν αποκλειστικά επιφορτιστεί την αντιμετώπιση της πανδημίας με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τα έσοδα τους αλλά και η προσέλκυση ασθενών, ο Γενικός Διευθυντής εξέφρασε την επιθυμία για επέκταση της πεντάχρονης περιόδου στήριξης τους για όσο θα διαρκέσει η πανδημία αλλά και για έναν ακόμη χρόνο (tail effect).

Στην πρώτη γραμμή τα νοσηλευτήρια ΟΚΥπΥ

Ο ΟΚΥπΥ, θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας. Ως εκ τούτου, αυτή την περίοδο τα νοσηλευτήριά του αποτελούν το βασικότερο πυλώνα λειτουργίας όλων των τομέων υγείας της χώρας.

Από την αρχή της πανδημίας COVID-19, νοσήλευσαν πέραν των 2000 ασθενών με Covid και πέραν των 200 ασθενών σε ΜΕΘ, με ασφάλεια και ποιοτική φροντίδα υγείας.

Οι πρώτοι ανταποκριτές στη διαχείριση της πανδημίας και οποιουδήποτε συμβάντος είναι οι Επαγγελματίες Υγείας των Νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, λειτουργώντας και προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με αυταπάρνηση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network