MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Θα «μιλήσει» σήμερα η δημοσκόπηση ανάμεσα στα μέλη

Advertisement

Sponsored by exness

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών για τις προεδρικές εκλογές –  Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου τα μέλη, θα συμμετάσχουν σε μια εσωτερική δημοσκόπηση, αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές και πως κρίνουν πως πρέπει πολιτευτεί το Κίνημα

Advertisement

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα αναμένει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που θα γίνει σήμερα ανάμεσα στα μέλη του Κινήματος κατά τη διάρκεια του Καταστατικού Συνεδρίου του Κινήματος πριν λάβει τις τελικές του αποφάσεις ως προς το ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξει τελικά στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Σε χθεσινή ανακοίνωση αναφέρεται «την Κυριακή 18 Ιουνίου το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, προχωρά σε Έκτακτο Συνέδριο, υπό το σύνθημα “Ανανεωνόμαστε – Αλλάζουμε – Προχωράμε προς τις Προεδρικές Εκλογές”. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Δημοσιογραφική Εστία, λεωφ. ΡΙΚ 12, Λευκωσία.

Το Παγκύπριο Συνέδριο θα λάβει αποφάσεις σχετικά με καταστατικές αλλαγές του Κινήματος, που θα φέρουν μια νέα εποχή για το κίνημα και τη πολιτική ζωή στη χώρα μας. Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Κύπρου εισάγεται σε ένα  πολιτικό σχήμα η λειτουργία των οργανωμένων συνόλων. Μια νέα εποχή πλουραλιστικότητας ξεκινά την Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου τα μέλη, θα συμμετάσχουν σε μια εσωτερική δημοσκόπηση, αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές και πως κρίνουν πως πρέπει πολιτευτεί το Κίνημα.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργου Περδίκη, θα μιλήσει στις  11.00 π.μ.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις του για την επικαιρότητα της ημέρας».

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο  Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης  είπε  ότι «δεν πρόκειται να λάβουμε μια απόφαση ερήμην των μελών του κινήματος. Θα ακούσουμε τι έχουν να μας πουν πρώτα τα μέλη μας».

Ο κ. Περδίκης τόνισε επίσης την ανάγκη όπως τα μέλη του κινήματος επιδείξουν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του κινήματος και να εκφράσουν την άποψη τους ως προς τις υποψηφιότητες που έχουν μέχρι στιγμής τεθεί ενώπιον του εκλογικού σώματος.

Είπε επίσης ότι η έλλειψη ενδιαφέροντος που φαίνεται να παρατηρείται στο θέμα αυτό από τα μέλη του κινήματος ενδεχομένως να οφείλεται και στις σημαντικές εξελίξεις  που διαδραματίζονται στο Κυπριακό ενόψει της επανασύγκλησης της Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη τις 28 Ιουνίου.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο ως προς το ποιον υποψήφιο θα στηρίξει το Κίνημα στις εκλογές, λέγοντας ότι κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν την λανθασμένη αντίληψη ότι στο Κίνημα τα πάντα έχουν τελειώσει λαμβάνοντας ως δεδομένη τη στήριξη προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Σημείωσε ότι κανένας δεν πρέπει να θεωρεί το Κίνημα ως δεδομένο μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση και συνέστησε σε όλους υπομονή.

Σε δηλώσεις του στα τέλη Μαΐου, ο κ. Περδίκης είχε πει ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαρχιακών συγκεντρώσεων και τα πρώτα μηνύματα έχουν ληφθεί. «Αρα, μετά τις 18 Ιουνίου θα ξεκαθαρίσει προς τα πού κατευθύνεται η κύρια προσπάθεια του Κινήματος σε σχέση με την επιλογή ενόψει των Προεδρικών Εκλογών», είχε είπε.

Είχε επίσης διευκρινίσει ότι η απόφαση λαμβάνεται σε παγκύπρια συνδιάσκεψη, στην παρουσία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και των μελών των Επαρχιακών Επιτροπών, και η οποία θα πρέπει να συγκεντρώνει τα 2/3 των παρόντων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network