MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οικολόγοι: Κίνδυνος θάνατος από τις εγκαταλελειμμένες πολυκατοικίες στον προσφυγικό συνοικισμό Αγ. Μάμα Λακατάμειας (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

«Διάφοροι ασυνείδητοι έχουν μετατρέψει το χώρο σε σκουπιδότοπο. Όλη η περιοχή κατακλύζεται από μπάζα και άχρηστα υλικά»

Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι από πολλού εγκαταλελειμμένες πολυκατοικίες στον προσφυγικό συνοικισμό Αγ. Mάμα στην Λακατάμεια εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια και την υγεία, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Advertisement

Τέσσερα μεγάλα οικιστικά συγκροτήματα, σημειώνει, έχουν εκκενωθεί από τους πρόσφυγες ενοίκους τώρα και αρκετά χρόνια γιατί κρίθηκαν επικίνδυνες οικοδομές και έπρεπε να κατεδαφιστούν. Ωστόσο, προσθέτει, η κατεδάφιση όμως καθυστερεί και ο χώρος έχει μετατραπεί σε μια πηγή κινδύνων και απειλών για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

«Διάφοροι ασυνείδητοι έχουν μετατρέψει το χώρο σε σκουπιδότοπο. Όλη η περιοχή κατακλύζεται από μπάζα και άχρηστα υλικά. Ψηλά ξερά χόρτα έχουν πνίξει τα λιγοστά δέντρα και η όλη κατάσταση θυμίζει εμπρηστική βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Αρκεί ένα σπίρτο για να φέρει μείζον καταστροφή. Τρωκτικά, έντομα και ερπετά έχουν κάνει φωλιές στα εγκαταλελειμμένα κτίρια και τα σκουπίδια».

Τα ιδιά τα κτίρια, επισημαίνει το Κίνημα, φιλοξενούν παράνομες και περίεργες δραστηριότητες, ενώ – λόγω της έλλειψης περίφραξης – ακόμα και μικρά παιδιά εισέρχονται συχνά για παιχνίδι, χωρίς να γνωρίζει κανείς πόσους και ποιους κινδύνους αντιμετωπίζουν.

«Επιβάλλεται ο άμεσος καθαρισμός και περίφραξη του χώρου για να σταματήσει αμέσως η απόρριψη σκουπιδιών και η παράνομη είσοδος στο χώρο των εγκαταλελειμμένων πολυκατοικιών. Επιβάλλεται επίσης να επισπευσθεί η διαδικασία της κατεδάφισης των ετοιμόρροπων πολυκατοικιών και η αξιοποίηση του χώρου».

Υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση ότι σε άμεση γειτονία με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια βρίσκεται το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μάμα και οι προσφυγικές κατοικίες του συνοικισμού.

Τον χώρο επισκέφθηκε την Παρασκευή 2/9 ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών κ. Χ. Θεοπέμπτου μαζί με τον Επαρχιακό Γραμματέα κ. Γιώργο Περδίκη και τον δημοτικό σύμβουλο Λοίζο Δημητρίου οι οποίοι μίλησαν με τους κατοίκους και διαπίστωσαν από κοντά την κατάσταση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal