MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οικολόγοι: Αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά ότι στο Κυπριακό δεν χωράνε χρονοδιαγράμματα

Advertisement

Sponsored by exness

Δεν μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός των όρων αναφοράς μέχρι το τέλος του χρόνου και αυτό έχει γίνει πλέον αποδεκτό από όλους αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων 

Advertisement

Όπως σημειώνεται στη ανακοίνωση, «πρόκειται για μια προσπάθεια της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία βεβαίως απέτυχε. Για αυτή την αποτυχία βέβαια, κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Απλά συνεχίζουν στο ίδιο σχέδιο χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικότητες».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Μαζί με την αποτυχία να σχεδιαστούν οι όροι αναφοράς για το Κυπριακό μέχρι το τέλος του έτους, αποδείχθηκε για πολλοστή φορά ότι το Κυπριακό πρόβλημα δεν μπορεί να τύχει διαχείρισης, ακόμα και σε επίπεδο προετοιμασίας, εντός χρονοδιαγραμμάτων, επειδή απλά αυτό βολεύει την τουρκική προπαγάνδα.

Η θέση αυτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχε εκφραστεί εδώ και καιρό, όταν έγινε γνωστό ότι υπάρχει καθορισμός χρόνου για την διαμόρφωση των όρων αναφοράς.

Πλέον αναμένουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει σε άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου. Θεωρούμε ότι η χρονική αυτή στιγμή έχει ιδιαίτερη σημασία και πως το Εθνικό Συμβούλιο μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερη ώθηση στην κινητικότητα για το Κυπριακό, εφόσον η κα. Λουτ «έχασε το τρένο» με τους όρους αναφοράς και το χρονοδιάγραμμα που έθεσε.

Είναι καιρός οι προτάσεις που κατέθεσαν τα κόμματα να κωδικοποιηθούν και να παρουσιαστούν ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου. Τότε θα φανεί ποιοι έχουν προτάσεις, ποιοι είναι έτοιμοι για εποικοδομητική συζήτηση και ποιοι κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network