MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οικογενειακό βόλεμα στο ΤΕΠΑΚ! Νέο φαγοπότι ενώπιον των αρχών

Advertisement

Sponsored by exness

Νέο σκάνδαλο στο ΤΕΠΑΚ βρίσκεται ενώπιον της αστυνομίας – Στο στόχαστρο των ερευνών ανώτερη αρμόδια λειτουργός των ερευνητικών προγραμμάτων – Προσλάμβανε τον ένα συγγενή της μετά τον άλλο, χωρίς μάλιστα να πληρούν τα προσόντα – Βόλεψε μέχρι και τον πεθερό της – Έκθεση του εσωτερικού ελεγκτή δείχνει ρουσφέτι, φουσκωμένους προϋπολογισμούς και προσλήψεις με διαδικασίες εξπρές

Advertisement

Μετά την πολύκροτη υπόθεση ενοικιάσεως κτηρίων του ΤΕΠΑΚ όπου έκαναν φτερά εκατομμύρια, ένα νέο φαγοπότι βρίσκεται ενώπιον της αστυνομίας εδώ και περίπου ένα μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, στο στόχαστρο αυτή τη φορά ανώτερη λειτουργός του πανεπιστημίου η οποία φέρεται να έστησε οικογενειακό «πάρτι» και βόλεμα ημετέρων πίσω από τα ερευνητικά προγράμματα τα οποία διαχειριζόταν.

Έρευνα που διεξήγαγε ο εσωτερικός ελεγκτής του ΤΕΠΑΚ, καίει την εν λόγω λειτουργό αφού μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε έλλειψη διαφάνειας, εξαναγκασμός μελών ΔΕΠ για εργοδότηση συγγενικών της προσώπων ή του γιού της λόγω της θέσης της, ο οποίος για κάποιες από τις αναθέσεις έργων δεν πληρούσε τα προσόντα, καθώς και πιθανότητα να πληρωνόταν για τις υπηρεσίες της, επιπρόσθετα από το μισθό της.

Ποιους βόλεψε… Και χωρίς προσόντα!

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αποκάλυψε το MEGA, τα συγγενικά πρόσωπα της λειτουργού που προσλήφθηκαν είναι η αδελφή της, οι δυο της γιοί, η εταιρεία του γιού της, η νύφη της, ο αδελφή της νύφης της καθώς και ο πεθερός της. Το μεγαλύτερο ποσόν, το έλαβε ο γιoς της και η εταιρεία του και ξεπερνά τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις ανατέθηκαν έργα στον ένα της γιο, ο οποίος για τις εν λόγω μελέτες δεν πληρούσε τα ακαδημαϊκά κριτήρια και δεν είχε τα επαγγελματικά προσόντα ενώ έλαβε για 2 μήνες το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ.

Επίσης μάρτυρας κατέθεσε στον εσωτερικό ελεγκτή πως η λειτουργός τους δήλωνε ότι σε περίπτωση που χρειαστούν την βοήθεια της σε διάφορα θέματα που δεν ήταν στα καθήκοντα της θα  έπρεπε να της δώσουν χρήματα επιπλέον από το μισθό της.

Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε επίσης, ότι γνώριζε άτομα εκτός ΤΕΠΑΚ τα οποία η λειτουργός προσέγγισε ζητώντας τους χρήματα κάτω από το τραπέζι, πράγμα για το οποίο ενημέρωσε το Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Και ταξιδάκια…

Στην έκθεση την οποία έφερε στο φως το MEGA, αναγράφεται επίσης ότι η λειτουργός πραγματοποίησε 37 ταξίδια και έλαβε ως αποζημιώσεις 20,568 ευρώ, ενώ οι άλλοι δυο λειτουργοί πήγαν από ένα ταξίδι και αποζημιώθηκαν ο ένας με 1,240 ευρώ και ο δεύτερος με 130 ευρώ.

 

Οι έρευνες της αστυνομίας για το νέο σκάνδαλο βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ η λειτουργός υπέβαλε την παραίτηση της.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

ShootandGoal