MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οι υδάτινοι πόροι σε συνάντηση Καδή και ΥΠΕΞ Ουγγαρίας 

Advertisement

Sponsored by exness

Πολλοί τομείς πιθανής συνεργασίας υπάρχουν μεταξύ Κύπρου και Ουγγαρίας στον τομέα της αειφόρου διαχείρισης των υδάτων, η οποία θα μπορούσε να είναι επωφελής και για τις δύο χώρες, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής σε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας Péter Szijjártó.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Καδής αναφέρθηκε στη λειψυδρία, λέγοντας ότι δεν αποτελεί μόνο μεσογειακό πρόβλημα, αφού «οι κλιματικές αλλαγές αναμένεται να οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές στη διαθεσιμότητα νερού σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τις πρόσφατες τάσεις να δείχνουν ότι η έλλειψη νερού εξαπλώνεται στη βόρεια Ευρώπη, ενώ παρατηρούνται ακραία γεγονότα όπως ξηρασία και πλημμύρες».

Ο κ. Szijjártó συμφώνησε ότι οι δύο χώρες μπορούν να κερδίσουν πολλά από την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, και σημείωσε ότι η Ουγγαρία μπορεί να προσφέρει οικονομικές λύσεις σε ιδιωτικές εταιρείες στην Κύπρο, ενθαρρύνοντας έτσι την επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο Υπουργοί αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα κανάλι άμεσης επικοινωνίας, ανταλλαγής γνώσεων και μεταφοράς τεχνολογίας στον τομέα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, μέσω της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας, που αναμένεται να συνταχθεί τους επόμενους μήνες και να υπογραφεί κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Βουδαπέστης για το νερό, που θα πραγματοποιηθεί στην ουγγρική πρωτεύουσα τον Οκτώβριο του 2019.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network