MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οι τρεις στόχοι της επίσκεψης Αναστασιάδη στην Ινδία (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Με μία αρκετά γεμάτη ατζέντα έφθασε στην Ινδία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Ταξίδι… οικονομικών προσδοκιών η επίσκεψη του ΠτΔ στην Ινδία – Στόχος η ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Κύπρου και Ινδίας – Ξεκίνησαν οι επαφές και η ξενάγηση από τη Μουμπάι

Advertisement

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ινδία είναι πολύ σημαντική και αποσκοπεί στο να εξυπηρετήσει, ανάμεσα σε άλλα, τον στόχο της περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Κύπρου και Ινδίας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Μουμπάι της Ινδίας, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «η επίσκεψη του Προέδρου είναι σημαντικότατη και αποσκοπεί στο να εξυπηρετήσει τρεις στόχους». 

Μάλιστα αναφέρθηκε αναλυτικά σε αυτούς λέγοντας ότι πρώτο η επίσκεψη αποσκοπεί στην «επιβεβαίωση των ισχυρών και υψηλού επιπέδου πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που, ανάμεσα σε άλλα, μεταφράζεται και στη διαχρονική στήριξη της Ινδίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού σε διάφορα διεθνή φόρα.

Δεύτερον, την ανάπτυξη και περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών μας σχέσεων σε τομείς όπως οι αερομεταφορές, η ναυτιλία, του ο τουρισμός. Είναι για αυτό το λόγο εξάλλου που η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ξεκινά από τη Μουμπάι, που είναι το χρηματο-οικονομικό κέντρο της Ινδίας. Σε αυτό το πλαίσιο θα γίνουν και τα δύο επιχειρηματικά φόρουμ στα οποία προσδίδουμε ιδιαίτερη σημασία, λαμβάνοντας υπόψη και τον σημαντικό αριθμό Κυπρίων επιχειρηματιών που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τρίτο θέμα στην ημερήσια διάταξη και στόχος της επίσκεψης είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων της Ινδίας με την ΕΕ. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες βρισκόταν εδώ και η κα Μογκερίνι, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για αναθέρμανση και ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του Νέου Δελχί και των Βρυξελλών, κάτι που και η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει. Και στο πλαίσιο αυτό θα γίνει συζήτηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της χώρας».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στο Νέο Δελχί και της συνάντησης του με τον Ινδό Πρωθυπουργό θα υπογραφεί αριθμός διμερών Συμφωνιών μεταξύ Κύπρου και Ινδίας. 

Ξεκίνησαν οι επαφές και η ξενάγηση από τη Μουμπάι

Ήδη ο Πρόεδρος, που έφτασε το πρωί στη Μουμπάι,  ως επικεφαλής αντιπροσωπείας που απαρτίζουν οι Υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Γεωργίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υπηρεσιακοί παράγοντες, έχει επισκεφθεί σημαντικά μνημεία και χώρους της πόλης ενώ αναμένεται εντός της ημέρας, της πρώτης της τετραήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Ινδία, να συναντηθεί και με επιχειρηματίες.

Το μεσημέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, είχε συνάντηση με Ινδούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανίας κινηματογράφου.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης του Νοέμβρη του 2008 στη Μουμπάι και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Taj Mahal.

Κατά την τρομοκρατική επίθεση δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες ο Κύπριος Ανδρέας Λιβέρας, επιχειρηματίας, ο οποίος επισκεπτόταν την Ινδία και διέμενε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης του Νοέμβρη του 2008 στη Μουμπάι 25 Απριλίου 2017.

Τρομοκρατικές επιθέσεις έγιναν επίσης την ίδια μέρα σε άλλα 16 σημεία της πόλης με δεκάδες θύματα.

Στο Μνημείο των θυμάτων δεσπόζουν ανάγλυφα τα ονόματα των θυμάτων των τρομοκρατών με πρώτο αυτό του Ανδρέα Λιβέρα.

Ο Πρόεδρος υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης σημειώνοντας ότι η Κύπρος στέκεται στο πλευρό της Ινδίας στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας και των ειδεχθών ενεργειών των τρομοκρατών κατά της ανθρωπότητας.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Πύλη της Μουμπάι, που αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της πόλης και ξεναγήθηκε στο χώρο.

indiaproedros600

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας το απόγευμα είχε συνάντηση με τον Chennamaneni Vidyasagar Rao, Κυβερνήτη της Πολιτείας Μαχαράστρα, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μουμπάι. 

Έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω συνεργασία στον οικονομικό, χρηματοπιστωτικό και εμπορικό τομέα.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση ο ΠτΔ αναφέρθηκε στις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει, ενώ επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάγκη συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network