MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οι τρεις προς Νικόλα. Μόνος και προς… αριστερά ο Λιλλήκας

Advertisement

Sponsored by exness

Νικόλας Παπαδόπουλος ο εκλεκτός ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύης – «Μόνος ψάχνει» ο Λιλλήκας με το βλέμμα προς τα… αριστερά  – Αποφασίζουν τα εκτελεστικά όργανα στους Οικολόγους

Advertisement

Η πρώτη συνάντηση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου επιβεβαίωσε επί της ουσίας το προφανές. Ότι δηλαδή το ενδεχόμενο συστράτευσης ενόψει Προεδρικών Εκλογών θεωρείται ένα άκρως δύσκολο εγχείρημα, όπως έγραφε η Cyprus Times σε πρωινό ρεπορτάζ της.

ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Κίνημα Αλληλεγγύη αποφάσισαν ότι συμφωνούν στο πρόσωπο του Νικόλα Παπαδόπουλου, τον οποίο και θα προτείνουν στα συλλογικά τους όργανα ως υποψήφιο για τις εκλογές του 2018.

Το Κίνημα Οικολόγων από την άλλη, θα θέσει την πρόταση για στήριξη Νικόλα Παπαδόπουλου, ενώπιον των εκτελεστικών του οργάνων.

Ως ήταν αναμενόμενο, αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο «στάθηκε» ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος για να στηρίξει άλλο υποψήφιο έθετε από την αρχή ως προϋπόθεση το στήσιμο καλπών. Εκτός λοιπόν απροόπτου, ο Γιώργος Λιλλήκας αναμένεται να… τραβήξει το δικό του δρόμο και να εξαγγείλει επισήμως τη δική του υποψηφιότητα στρέφοντας παράλληλα το βλέμμα του προς τα… αριστερά.

Δηλώσεις Σιζόπουλου μετά τη συνάντηση

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΔΕΚ ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, οι Πρόεδροι του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και του Κινήματος Αλληλεγγύη έχουν αποφασίσει να προτείνουν στα συλλογικά όργανα των κομμάτων τους προς έγκριση την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου ως κοινού υποψηφίου της Συνεργασίας.

Σημείωσε επίσης ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα μεταφέρει τη συγκεκριμένη πρόταση στα συλλογικά όργανα του Κινήματος για να ληφθεί η τελική απόφαση το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας έχει διατυπώσει τη διαφωνία του στο θέμα της διαδικασίας για την επιλογή κοινού υποψηφίου.

Σύμφωνα με τον κ. Σιζόπουλο, ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε ακόμη στην αναγκαιότητα υλοποίησης της εισήγησης της Συμμαχίας Πολιτών όπως στηθούν κάλπες για την ανάδειξη του κοινού υποψηφίου αλλά και στην αναγκαιότητα εκ των προτέρων συμφωνίας σε ό,τι αφορά τις βασικές αρχές κυβερνητικής πολιτικής που θα διέπουν το κυβερνητικό πρόγραμμα του κοινού υποψηφίου.

Θεοχάρους: Η υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογής

Η απόσυρση της δικής της υποψηφιότητας και η υποστήριξη της υποψηφιότητας του Προέδρου του ΔΗΚΟ, ως της κοινής υποψηφιότητας του «ενδιάμεσου χώρου» έγινε κρίνοντας ότι η υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογής στην Προεδρία της Δημοκρατίας, εξήγησε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους.

Σε δήλωση της μετά τη συνάντηση των 5 Προέδρων των κομμάτων του «πατριωτικού» κατά την ίδια, χώρου και τις αποφάσεις που λήφθηκαν, η κ. Θεοχάρους εξήγησε ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Αλληλεγγύης την είχε εξουσιοδοτήσει όπως χειριστεί το ζήτημα της επιλογής του κοινού υποψηφίου των κομμάτων Αλληλεγγύη, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγοι – Συνεργασία Πολιτών, στη βάση της αξιολόγησης που έκανε μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη όλων των επιστημονικών και πολιτικών δεδομένων που ετέθησαν ενώπιον του.

«Προτάσσοντας το πατριωτικό καθήκον για την αναγκαιότητα αλλαγής πολιτικών και στρατηγικής προς διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού Ελληνισμού, της οικονομίας, της κοινωνικής συνοχής και της ευημερίας του λαού, αποφάσισα όπως αποσύρω τη δική μου υποψηφιότητα και υποστηρίξω την υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΚΟ, κρίνοντας ότι συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογής στην Προεδρία της Δημοκρατίας» σημείωσε η Ελένη Θεοχάρους, προσθέτοντας πως αναμένει ότι η πρόταση της θα τύχει της έγκρισης και των λοιπών οργάνων της Αλληλεγγύης.

Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα για στήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου από όλα τα κόμματα του πατριωτικού χώρου, αλλά και από πολλούς συνειδητούς πολίτες που αντιτίθενται στην τραγική δρομολογούμενη λύση του Κυπριακού.

Λιλλήκας: Σεβαστή η απόφαση των τριών κομμάτων, θα έπρεπε όμως να δοθεί ο λόγος στους πολίτες 

Απόλυτα σεβαστή είναι η απόφαση των τριών κομμάτων για στήριξη της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας ωστόσο πως θέση του κόμματος του είναι πως αφού υπήρχαν διαφορετικές εκτιμήσεις αντί την όποια απόφαση να την λάβουν οι κομματικές ηγεσίες, θα έπρεπε να δοθεί ο λόγος στους πολίτες με το στήσιμο καλπών.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση των 5 Προέδρων των κομμάτων του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι η Συμμαχία Πολιτών προσήλθε στο διάλογο με ειλικρίνεια και διάθεση συνεργασίας, καταθέτοντας τρεις προτάσεις για να καταστεί ο διάλογος δημιουργικός και παραγωγικός.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, η Συμμαχία Πολιτών εισηγήθηκε, πρώτο να συζητηθεί και να συμφωνηθούν το πλαίσιο αρχών του προγράμματος διακυβέρνησης που να καλύπτει το Κυπριακό και τη νέα στρατηγική που θα στοχεύει στο να κάμψει την τουρκική αδιαλλαξία, την οικονομική και κοινωνική πολιτική, το ΓΕΣΥ, την περιβαλλοντική πολιτική κ.ά, δεύτερο να συζητηθούν στα κριτήρια με βάση τα οποία θα έπρεπε να επιλεγεί ο υποψήφιος και τρίτο να συμφωνηθεί η διαδικασία με την οποία θα κριθεί ο πλέον κατάλληλος και εκλέξιμος υποψήφιος.

«Θέση μας είναι ότι αφού υπήρχαν διαφορετικές εκτιμήσεις ως προς τα κριτήρια, να απευθυνθούμε στους πολίτες. Αντί την όποια απόφαση να την λάβουν οι κομματικές ηγεσίες, να δοθεί ο λόγος στους πολίτες. Να στηθούν κάλπες για να εκφράσουν τη βούληση τους οι πολίτες. Μια διαδικασία καθόλα διαφανής και απόλυτα δημοκρατική» πρόσθεσε, αναφέροντας πως μόνο αυτή η διαδικασία θα αποδείκνυε ποιόν προκρίνει η κοινωνία ως τον ικανότερο να τερματίσει τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη που είναι το ζητούμενο.

«Το σημαντικό για μας δεν είναι απλά να περάσουμε ένα υποψήφιο μας στον δεύτερο γύρο, αλλά να κερδίσει» ανέφερε.

Ανέφερε επίσης ότι η Συμμαχία Πολιτών δήλωσε την ετοιμότητά της να συζητήσει και άλλα πρόσωπα τα οποία ενδεχόμενα να πληρούσαν τα κριτήρια, όπως ήταν η εισήγηση του Κινήματος Οικολόγων, δίνοντας τους την ευκαιρία να μπουν στη διαδικασία της κάλπης και διευρύνοντας τις επιλογές των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών εξέφρασε λύπη καθώς, όπως ανέφερε οι προτάσεις του κόμματος του δεν έτυχαν της στήριξης των άλλων κομμάτων.

«Η απόφαση των τριών κομμάτων είναι απόλυτα σεβαστή από εμάς» πρόσθεσε.

«Τώρα το λόγο έχουν οι πολίτες που αποτελούν και το σώμα που το Φεβρουάριο θα επιλέξει το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πιστεύουμε στους πολίτες γι’ αυτό και θέλουμε να τους δώσουμε πραγματικό και ουσιαστικό λόγο και ρόλο στις αποφάσεις. Θέλουμε να κάνουμε πράξη τη συμμετοχική δημοκρατία» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

ShootandGoal