MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οι συλλήψεις της ΥΚΑΝ μετά από καταδίωξη και η σύνδεση με τον εξαφανισμένο Ζαϊτάν στη Λεμεσό

Advertisement

Sponsored by exness

Υπό κράτηση για δύο μέρες οι συλληφθέντες μετά την καταδίωξη στο Ζύγι και τις έρευνες που ακολούθησαν στη Λεμεσό – Προβλήματα στη διαδικασία λόγω μετάφρασης – Πέντε πρόσωπα φόρεσαν χειροπέδες – Η ενδεχόμενη σύνδεση με την υπόθεση Ζαϊντάν

Τα πέντε πρόσωπα, τρεις άντρες και δύο γυναίκες, παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστήριου Λεμεσού, αντιμέτωποι με αρκετά αδικήματα, μεταξύ αυτών και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Advertisement

Πρόβλημα στη διαδικασία λόγω κωλύματος με μεταφραστή, εφόσον μία από τις συλληφθείσες επιθυμούσε να ακούσει τη διαδικασία στη μητρική της γλώσσα, οδήγησε σε συμφωνία όπως οι 5 τεθούν υπό κράτηση για περίοδο δύο ημερών. Με την εκπνοή του διατάγματος θα υπάρξει διαδικασία για ανανέωση.

Τα αδικήματα που διερευνώνται και διαπράχθηκαν στη Λεμεσό:

Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος

Παράνομη κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α

Παράνομη κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α με σκοπό την προμήθεια

Παράνομη παραγωγή ή παρασκευή ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α

Παράνομη κατοχή διαβαθμισμένων ουσιών

Οι συλληφθέντες

31χρονος από τη Συρία

35χρονη από την Ουγγαρία

23χρονη από την Ουκρανία

26χρονος Ιορδανός

27χρονος Τουρκοκύπριος

Πως έφτασε η ΥΚΑΝ στις 5 συλλήψεις

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το βράδυ από το Ζύγι και αφού τα μέλη της ΥΚΑΝ εξασφάλισαν πληροφορία ότι ο 31χρονος από τη Συρία, ο 26χρονος από την Ιορδανία και ο 27χρονος Τουρκοκύπριος, συνεργάζονται και ασχολούνται με την καλλιέργεια φυτών κάνναβης και τη λειτουργία παράνομης παρασκευής ελεγχόμενων φαρμάκων.

Όταν ο οδηγός αντιλήφθηκε τα μέλη της δύναμης ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει. Ακολούθησε άγρια καταδίωξη στους δρόμους του Ζυγίου. Ο οδηγός στην προσπάθεια του να διαφύγει συγκρούστηκε με άλλο όχημα και κατέληξε σε χωράφι. Τα μέλη της δύναμης πέρασαν χειροπέδες στον αλλοδαπό οδηγό, ενώ εντός του οχήματος εντοπίστηκε σημαντικός αριθμός τεκμηρίων και ουσιών.

Η παρακολούθηση του αυτοκινήτου και η καταδίωξη που ακολούθησε, ήταν όπως όλα δείχνουν η αρχή για να ξετυλίξουν τα μέλη της ΥΚΑΝ το «κουβάρι» της υπόθεσης και να οδηγηθούν σε περισσότερες συλλήψεις.

Ακολούθησε ολονύχτια επιχείρηση η οποία επεκτάθηκε στη Λεμεσό με εφόδους και τις τέσσερις ακόμα συλλήψεις.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων από τις ουσίες που εντοπίστηκαν στο όχημα του προσώπου που εντοπίστηκε αρχικά και συνελήφθη μετά την καταδίωξη στο Ζύγι, ενδεχομένως να φέρουν εξελίξεις.

Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή ναρκωτικών ουσιών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και συγκεκριμένα για ουσία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του ναρκωτικού crystal.

Ίσως ακολουθήσουν κι άλλα…

Πάντως επί του παρόντος ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο η υπόθεση να προσλάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού τα μέλη της ΥΚΑΝ έχουν στα χέρια τους εντάλματα και για περαιτέρω έρευνες.

Η σύνδεση με την υπόθεση Ζαιτάν

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κάποιοι από τους συλληφθέντες φαίνεται να συνδέονται με άλλη σοβαρή υπόθεση που βρίσκεται ενώπιον του ΤΑΕ Λεμεσού και αφορά το αδίκημα της απαγωγής με σκοπό τη φόνευση και συγκεκριμένα την υπόθεση Ζαϊτάν, που απασχόλησε έντονα το προηγούμενο διάστημα το ΤΑΕ Λεμεσού.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τις συνεχείς έρευνες ο Ζαϊτάν, παραμένει άφαντος, ενώ για την υπόθεση εξαφάνισης του καταζητείται ένα πρόσωπο, το οποίο φαίνεται να σχετίζεται με ένα από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν τα ξημερώματα.

Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα έχουν ήδη ανακριθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network