MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οι πρώτες αντιδράσεις οργανώσεων και γονέων για την αναστολή των τετράμηνων εξετάσεων

Advertisement

Sponsored by exness

Προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση, αναφέρουν οργανωμένοι γονείς και εκπαιδευτικές οργανώσεις – Η κυβέρνηση ανακοίνωση αναστολή τους για φέτος και εφαρμογή για την επόμενη σχολική περίοδο

Advertisement

Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και Υπουργείο Παιδείας στον κοινό αγώνα για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του δημοσίου σχολείου, αναφέρει, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου.

Μετά την ανακοίνωση από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων, ο κ. Νικηφόρου ευχαριστεί από καρδιάς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, «γιατί ενεργώντας πρωτίστως ως πατέρας και παππούς απέσυρε την αναφορά στο ανώτατο Δικαστήριο της νομοθεσίας για αναβολή των εξετάσεων τετραμήνων».

«Επίσης, ευχαριστώ τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, γιατί λαμβάνοντας υπόψη τη θέση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Μέσης Εκπαίδευσης εισηγήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αναβολή των εξετάσεων για ένα χρόνο παρόλη την εξαιρετική δουλειά που έκανε το Υπουργείο Παιδείας. Τώρα δουλειά για εφαρμογή πλήρως των κανονισμών λειτουργίας των δημοσίων σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά», προσθέτει.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, στο δικό του λογαριασμό στο Facebook γράφει ότι με σωστή επιχειρηματολογία και διαχείριση επιτεύχθηκε ο στόχος της αναστολής των εξετάσεων των τετραμήνων.

«Βουλή, εκπαιδευτικές οργανώσεις, οργανωμένοι γονείς και μαθητές έστειλαν τα σωστά μηνύματα, τα οποία έλαβε η Κυβέρνηση και προχώρησε σε μια απόφαση, η οποία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς αποφεύχθηκαν, έστω και την τελευταία στιγμή, νέες περιπέτειες στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης. Με τη σημερινή απόφαση ελπίζω το θέμα των εξετάσεων των τετραμήνων να μην τεθεί στο περιθώριο, αλλά σύντομα να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος – αυτό ζήτησαν άλλωστε όλοι οι εμπλεκόμενοι άμεσα ή έμμεσα- με στόχο την κατάληξη σε συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με την αξιολόγηση του μαθητή. Αποφάσεις, που θα είναι προς όφελος του μαθητή και οι οποίες θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι η ΟΕΛΜΕΚ οφείλει με εποικοδομητικές εισηγήσεις να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και αυτό θα πράξει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, στο λογαριασμό του στο Facebook γράφει ότι όλα τα ζητήματα στην εκπαίδευση θα συζητηθούν σωστά, «χωρίς να λαμβάνονται ετσιθελικές ή μονομερείς αποφάσεις σε σωστό, ειλικρινή, εποικοδομητικό, θεσμικό διάλογο».

«Αυτό το πετύχαμε ως εκπαιδευτικοί μέσα από τον τρίμηνο αγώνα που έντιμα και με αξιοπρέπεια κάναμε ενωμένοι, με αποφασιστικότητα και δυναμισμό. Μετά και τη σημερινή αναστολή των τετραμήνων, ελπίζουμε να κυριαρχήσει η ηρεμία στην Εκπαίδευση, έτσι ώστε να αφιερώσουμε χρόνο και ενέργεια στον διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα που επιβάλλεται να συζητήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα», προσθέτει.

Εξάλλου, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας, στο δικό της λογαριασμό στο Facebook συγχαίρει τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού «για την υπεύθυνη και σωστή απόφαση που πήρε, αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες μας που μοναδικό γνώμονα είχε την προστασία όλων των μαθητών αφού θεωρούσαμε με σωστά επιχειρήματα ότι δεν ήταν έτοιμοι για εφαρμογή του νόμου», όπως αναφέρει.

«Θερμές ευχαριστίες στα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας για την στήριξη και βοήθεια που έχουν προσφέρει για την επίτευξη αυτού του στόχου», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network