MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οι πρώτες αντιδράσεις για τη συμφωνία ανάπτυξης γης στις Βάσεις. Θετική εξέλιξη, λένε Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες στη CT

Advertisement

Sponsored by exness

Οι πρώτες αντιδράσεις για την ιστορικής σημασίας συμφωνία ανάπτυξης στις Βάσεις – Θετική εξέλιξη, λένε Κοινοτάρχες στη Cyprus Times – Θα τύχουν μελέτης λεπτομέρειες και πρόνοιες

Νέες προοπτικές διανοίγει η συμφωνία Λευκωσίας-Λονδίνου για ρύθμιση της μη-στρατιωτικής ανάπτυξης στο έδαφος των Βρετανικών Βάσεων σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια.

Advertisement

Μετά από 6 χρόνια διαβουλεύσεων τίθεται σε εφαρμογή η συμφωνία, από την οποία επωφελούνται συνολικά τρεις δήμοι και δεκαέξι κοινότητες.

Συγκεκριμένα, το 78% του εδάφους των Βρετανικών Βάσεων, συνολικής έκτασης περίπου 200 τετραγωνικών χιλιομέτρων, προβλέπεται ότι θα ενταχθεί σε πολεοδομικές ζώνες, ενώ θα αρθούν περιορισμοί που για την απόκτηση και ανάπτυξη της γης εντός των περιοχών αυτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Μιλώντας στη Cyprus Times, ο Κοινοτάρχης Ακρωτηρίου Γιώργος Στυλιανού, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την επίτευξη της συμφωνίας, σημειώνοντας πως θα πρέπει να τύχει μελέτης για να εξαχθούν ακριβή συμπεράσματα.

Από την πλευρά του ο Κοινοτάρχης Επισκοπής Λεύκιος Προκοπίου, σε δήλωσή του στη Cyprus Times, έκανε λόγο για μια ευχάριστη εξέλιξη. «Είμαστε θετικοί, η εξέλιξη είναι καλοδεχούμενη», τόνισε, λέγοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να τύχουν μελέτης όλες οι πρόνοιες και οι λεπτομέρειες.

Παράλληλα, σε δήλωσή του στη Cyprus Times, ο Κοινοτάρχης Φρενάρους Μιχάλης Χατζηγιωρκάς, χαιρέτισε τη συμφωνία που υπεγράφη προσθέτοντας ότι για ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει να μελετηθούν όλες οι λεπτομέρειες. «Θεωρούμε ότι θα βοηθηθεί αρκετός κόσμος να αξιοποιήσει τις περιουσίες που διαθέτει».

Την ίδια στιγμή επιφυλακτικός για τη συμφωνία εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Δερύνειας. Μιλώντας στη Cyprus Times ο κ. Άντρος Καραγιάννης, ανέφερε πως το μόνο κομμάτι του Δήμου που επηρεάζεται είναι αυτό των Στροβιλιών σημειώνοντας ότι κατά καιρούς στις συζητήσεις δεν υπήρχε διάθεση για ιδιαίτερες παραχωρήσεις στο συγκεκριμένο σημείο. Ως εκ τούτου ανέφερε πως θα πρέπει να τύχει μελέτης το κείμενο.

Αρκετά θετικό χαρακτήρισε το βήμα που γίνεται ο Δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου. Μιλώντας στη Cyprus Times, ανέφερε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει έκταση γης στον Δήμο Ύψωνα πέραν των 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πλέον αναμένεται η δήλωση Πολιτικής για εφαρμογή που αναμένεται γύρω στο τέλος του έτους. «Στόχος είναι να κατευθύνουμε κάθε ενδιαφερόμενο» σημείωσε ο κ. Γεωργίου. Θα πρέπει ωστόσο σημείωσε να ξεκαθαρίσουν άλλα θέματα τα οποία προκύπτουν, όπως η διαχείριση στις εν λόγω ζώνες, η αστυνόμευση και η έκδοση αδειών. Παράλληλα ανέφερε πως θα υπάρξει συνάντηση τις επόμενες ημέρες το αρμόδιο υπουργείο και τοπικές αρχές για να δουν πως θα προχωρήσουν στην επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network