MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οι πολιτικές αντιδράσεις για τις παραιτήσεις στη ΣΚΤ

Advertisement

Sponsored by exness

Η παραίτηση του ΔΣ της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας ήταν μια πράξη που έπρεπε να γίνει, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Είναι το ελάχιστον που μπορούσανε μέσα σε αυτά που έχουν δημιουργηθεί, στέλνοντας το μήνυμα πως με αυτό τον τρόπο διευκολύνουν και τις υπό εξέλιξη έρευνες», είπε ο κ. Νεοφύτου, ύστερα από την πρωινή συνεδρία της Επιτροπής.

Advertisement

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου είπε ότι «αν υπήρχε πολιτική ευθιξία από μέρους της Κυβέρνησης θα έπρεπε πρώτα από όλα αυτή να αναλάβει ευθύνες γιατί αυτή διαχειριζόταν το θέμα του Συνεργατισμού εδώ και έξι χρόνια, αυτή έδινε συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις αυτά τα έξι χρόνια, αυτή ωραιοποιούσε τις καταστάσεις αυτά έξι χρόνια μέχρι και πρόσφατα».

«Οι ευθύνες είναι πολιτικές και αυτή που έχει τις αυταπόδεικτες πολιτικές ευθύνες είναι η Κυβέρνηση και τουλάχιστον από αυτούς θα έπρεπε να ακούσουμε ένα mea culpa παρά να προσπαθεί η Κυβέρνηση να ρίξει τις ευθύνες αλλού ή να βάζει όλους μέσα στην εξίσωση για να αποφύγει να πάρει τις ευθύνες», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης είπε ότι «είναι μία θετική εξέλιξη, λαμβανομένου υπόψη ότι είναι ένας τρόπος ανάληψης πολιτικής ευθύνης απ’ αυτούς που είχαν την ευθύνη διαχείρισης του Συνεργατισμού».

«Ήταν στα θέματα τα οποία είχαμε θίξει και θεωρώ ότι είναι μια κίνηση που ικανοποιεί αρκετούς», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network