Προβληματισμός και ασκήσεις επί χάρτου για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται τις επόμενες ημέρες σε Λευκωσία και Λεμεσό – Ευρεία σύσκεψη στο Αρχηγείο – Πληροφορίες για ταραχοποιούς που θα παρεισφρήσουν στις εκδηλώσεις έχει ενώπιον της η αστυνομία που θα είναι παρούσα – Αυξάνονται οι διαδηλώσεις… 3 προγραμματισμένες για τις επόμενες μέρες
Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS
Αντίστροφα μετρούν στην Αστυνομία για την προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας του Σαββάτου και το σώμα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Πάση θυσία να μην επαναληφθούν εικόνες όπως αυτές της προηγούμενης εβδομάδας που προκάλεσαν «τσουνάμι» αντιδράσεων. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνεται από την Αστυνομία.
Οι διαδηλώσεις που προγραμματίζονται σε Λεμεσό και Λευκωσία απασχόλησαν σημερινή ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Αρχηγείο Αστυνομίας υπό τον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων Δημήτρη Δημητρίου, στη παρουσία όλων των αξιωματικών.
- Σύσκεψη στο Αρχηγείο για το σχέδιο δράσης της Αστυνομίας στη νέα διαμαρτυρία του Σαββάτου
- Ο Αίαντας στο γκαράζ και οι πολίτες στη διαμαρτυρία με μέτρα… Τοποθετήσεις κομμάτων ενόψει της νέας διαμαρτυρίας
- Ετοιμάζει πλάνο δράσης για τη νέα διαμαρτυρία η Αστυνομία. Απαντούν με εικόνες στους ποινικούς ανακριτές
Σε δηλώσεις του σήμερα πάντως ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η αστυνομία καθηκόντως θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι δύο εκδηλώσεις προγραμματίζονται για το ερχόμενο Σάββατο σε πρωτεύουσα και Λεμεσό, ενώ απόψε αναμένεται άλλη μία εκδήλωση έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού.
Πληροφορίες για ταραχοποιούς στις εκδηλώσεις του Σαββάτου
Αμέσως μετά την σύσκεψη ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου μιλώντας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση τονίζοντας ότι, η αστυνομία είναι έτοιμη και καθηκόντως θα βρίσκεται στα σημεία που θα γίνουν οι εκδηλώσεις.
«Μόλις έχει ολοκληρωθεί μία σύσκεψη με τα επιχειρησιακά μέλη που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του Σαββάτου στην Λευκωσία. Έχουμε πληροφορηθεί και για την συγκέντρωση στη Λεμεσό και εκεί θα βρισκόμαστε στο σημείο για να αστυνομεύσουμε και αυτή την εκδήλωση» είπε.
«Οι πληροφορίες που έχουμε για το Σάββατο φαίνεται ότι κάποια ταραχοποιά στοιχεία θα παρεισφρήσουν στην συγκεκριμένη διαδήλωση στην Λευκωσία» τόνισε ο κ. Ανδρέου.
Ερωτηθείς για τον «Αίαντα» και εάν αυτός θα χρησιμοποιηθεί τελικά στην εκδήλωση που επέρχεται, καθώς έγινε και αρκετός λόγος για το αντιοχλαγωγικό όχημα και τον τραυματισμό νεαρής, ο κ. Ανδρέου είπε ότι αυτό εξετάζεται.
Κληθείς να απαντήσει για το εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη με τα μέλη του αντιοχλαγωγικού που παρέδωσαν τις εξαρτήσεις τους, σημείωσε ότι «χθες έγινε μία συνάντηση με τα στελέχη τους που στελεχώνουν αυτές τις δυνάμεις και τον Αρχηγό της αστυνομίας και έχουν εκφράσει τους προβληματισμούς τους στον ίδιο τον αρχηγό, υπήρξε ανταπόκριση και όλα θα παν καλά».
Διχάζουν τα επεισόδια και η δημόσια συζήτηση καλά κρατεί…
Η δημόσια συζήτηση πάντως, για τα όσα έλαβαν χώρα το Σάββατο που μας πέρασε καλά κρατεί. Από τη μία, οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για άσκηση υπέρμετρης βίας από μέλη της αστυνομίας και από την άλλη οι ισχυρισμοί της αστυνομίας αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές πήγαν στην εκδήλωση «οπλισμένοι» με πέτρες και ξύλα έτσι για να προκαλέσουν επεισόδια.
Την ίδια ώρα, από πλευράς αστυνομίας ετοιμάζεται όπως αναφέρουν πληροφορίες η υπερασπιστική γραμμή, μετά και τον διορισμό τεσσάρων ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών. Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, έχει ήδη συγκεντρωθεί οπτικό υλικό -εικόνες και βίντεο- το οποίο θα παρουσιαστεί στους ανακριτές.
Όσον αφορά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο στη Λευκωσία ο κύριος Ανδρέου τόνισε ότι «υπάρχει αρκετό φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό από την συγκεκριμένη εκδήλωση, έχουμε δει και αρκετές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από μόνα τους μιλούν».
Διευκρινίζοντας ότι, φαίνεται ότι κάποια πρόσωπα είχαν επιτεθεί στα μέλη της αστυνομίας.