MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Οι πιο ανώδυνες αποφάσεις»… Το καλό και το κακό σενάριο για τη διασπορά

Advertisement

Sponsored by exness

«Oι πιο ανώδυνες αποφάσεις υπό τις περιστάσεις» λέει ο Δρ. Καραγιάννης στη Cyprus Times – Το καλό και το κακό σενάριο – Πως σχολιάζει τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και τι εκτιμά ο καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας

Φρένο στη διασπορά του ιού επιχειρεί να βάλει η Κυβέρνηση με έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Advertisement

Μιλώντας στη Cyprus Times, o Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε πως οι αποφάσεις της Κυβέρνησης ήταν οι πιο ανώδυνες υπό τις περιστάσεις.

Όπως είπε, με βάση τους αριθμούς θα μπορούσαν να ληφθούν και πιο αυστηρά μέτρα. «Όλα εξαρτώνται από τον καθένα» σημείωσε, για να μην χρειαστούν κι άλλα μέτρα. «Πρέπει να προσέξουμε για να δούμε τους αριθμούς να κατεβαίνουν. Ζητούμενο να πέσουν έστω και σε τριψήφιους αλλά να μην πλησιάζουν τετραψήφιους», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο θεωρεί αν θα αποδώσουν και αν θα είναι αποτελεσματικές οι εν λόγω αποφάσεις, ευχήθηκε να είναι, διαφορετικά το πρόβλημα θα διογκωθεί.

Ο Δρ. Καραγιάννης εκτίμησε ότι στο καλό σενάριο και πάλι θα χρειαστεί χρόνος για να δούμε σημαντική βελτίωση της εικόνας καθώς την προηγούμενη φορά τα κρούσματα μειώθηκαν λόγω λοκντάουν. «Χρειάζεται υπομονή» σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το χείριστο σενάριο, ο καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας ανέφερε πως όλα εξαρτώνται από το σύστημα υγείας. Όσο δεν πιέζεται τότε δεν θα επιστρέψουμε σε άλλες συνθήκες.

Την ίδια στιγμή ο δρ. Καραγιάννης σχολίασε το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου στην ουσία ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση έκανε ότι ήταν να κάνει, και πλέον εναπόκειται στον λαό να μάθει να ζει με τον ιό. «Θα μπορούσαμε κι εμείς να το πράξουμε αλλά διαφωνώ, πρέπει να συνεχίσουμε λίγο ακόμα για να μην έχουμε χειρότερα στη συνέχεια», κατέληξε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Τρέχει..

Protathlima