MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οι Οικολόγοι «ξανάρχονται» για το κάπνισμα… Συζήτηση και αντιδράσεις Κέντρων Αναψυχής

Advertisement

Sponsored by exness

Συζήτηση για κάπνισμα και τις προτάσεις των Οικολόγων – Αντιδράσεις και δυσαρέσκεια Κέντρων Αναψυχής – «Απαράδεκτη πρόταση» λέει ο ΓΓ ΠΑΣΙΚΑ Φάνος Λεβέντης στη Cyprus Times – Στόχος να είναι κοινή απόφαση με όλους του εμπλεκόμενους, λένε οι Οικολόγοι – «Πρωτίστως θέμα υγείας», λέει η Αντιπρόεδρος Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών Έφη Ξάνθου στη Cyprus Times

Του Γιώργου Βήχα

Την αντίδραση του ΠΑΣΙΚΑ προκάλεσαν οι προτάσεις που κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών οι οποίες επανέρχονται στο προσκήνιο αναφορικά με το κάπνισμα.

Advertisement

Αύξηση ποινών, διαφοροποίηση της έννοιας του ανοικτού χώρου, καθώς και αύξηση στους χώρους που θα απαγορεύεται το κάπνισμα, όπως ξενοδοχεία, γήπεδα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η εν λόγω δέσμη.

«Απαράδεκτη πρόταση» λέει ο ΓΓ ΠΑΣΙΚΑ

Μιλώντας στη Cyprus Times, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ, Φάνος Λεβέντης ανέφερε πως πρόκειται για απαράδεκτη πρόταση η οποία βρίσκει τους ιδιοκτήτες των Κέντρων Αναψυχής αντίθετους.

«Είναι πολύ σκληρή και θα δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και στα Κέντρα Αναψυχής» τόνισε, λέγοντας πως στην παρούσα νομοθεσία είναι αρκετά ξεκάθαρο το τι ορίζει ανοικτό χώρο.

«Σε μια περίοδο που τα προβλήματα μας είναι πάρα πολλά, έρχεται να προσθέσει περισσότερα, την ώρα που ο κάθε ένας από εμάς παλεύει για επιβίωση» σημειώνει.

«Πρωτίστως θέμα υγείας», λέει η Αντιπρόεδρος Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών 

Την ίδια στιγμή παραμένει σταθερή και αμετακίνητη η θέση του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών ότι το κάπνισμα δεν πρέπει να επιτρέπεται σε χώρους όπου διακινείται κόσμος.

Μιλώντας στη Cyprus Times, η Αντιπρόεδρος του Κινήματος κα Έφη Ξάνθου σημείωσε πως έγιναν και γίνονται δέκτες πάρα πολλών παραπόνων.

Σημείωσε πως όταν ένας πολίτης πάει σε κάποιο εστιατόριο, δεν πρέπει να είναι αναγκασμένος να αναπνέει τον καπνό του άλλου. «Δεν πρέπει οποιοσδήποτε να επηρεάζεται από την επιλογή άλλου».

Όσον αφορά τις ανησυχίες που προκύπτουν και τις αντιδράσεις, η κα. Ξάνθου ανέφερε πως όταν και εφόσον οδηγηθεί το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή, θα υπάρξει συζήτηση στην οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι θα μπορούν να τοποθετηθούν για να βρεθεί κοινή συνισταμένη. «Θα ακουστούν απόψεις και επιχειρήματα είτε υπέρ είτε κατά και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να καταλήξουμε» είπε.

«Πρέπει πρωτίστως να δούμε το θέμα στην πραγματική του διάσταση όσον αφορά την υγεία, καταγράφονται 7 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως από κάπνισμα ή παθητικό κάπνισμα» κατέληξε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network