MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οι νέοι «συναγερμοί»… η διαφαινόμενη σταθεροποίηση και η ελπίδα στην αξιολόγηση των μέτρων

Advertisement

Sponsored by exness

Τα μέτωπα της πανδημίας με το βλέμμα στην αξιολόγηση της πρώτης εβδομάδας πιο αυστηρών μέτρων και με Λεμεσό-Πάφο «κλειδωμένες» – Διαφαινόμενη σταθεροποίηση αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και δε χωρεί εφησυχασμός

Η ανησυχία για λύκειο και Δήμο Λατσιών, ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων σε οίκους ευγηρίας και ο συναγερμός που σήμανε στο Προεδρικό μετά τα τρία κρούσματα μεταξύ μελών του προσωπικού, είναι μόνο κάποια από τα μέτωπα της πανδημίας, την ώρα που οι εργαζόμενοι που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις συνεχίζουν να υποβάλλονται σε δειγματοληψία και οι πολίτες σπεύδουν να κάνουν χρήση του δικαιώματος σε δωρεάν rapid test σε όλες τις επαρχίες.

Advertisement

Και χθες διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός διαγνωστικών εξετάσεων, PCR και ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, πέραν των 10 χιλιάδων. Καταγράφηκαν συνολικά 246 θετικά περιστατικά αριθμός που χαρακτηρίζεται υψηλός μεν, αλλά αφήνει περιθώρια συγκρατημένης αισιοδοξίας.

Για διαφαινόμενη σταθεροποίηση των αριθμών μίλησε ο Υπουργός Υγείας χθες από τη Λεμεσό. O Κωνσταντίνος Ιωάννου καταθέτει στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση για διενέργεια τεστ σε γηροκομεία/κέντρα αποκατάστασης 1 φορά την εβδομάδα καθώς και δειγματοληψίες σε στρατόπεδα και σχολικές μονάδες, έχοντας στη «φαρέτρα» του τις 200.000 τεστ.

Πάντως πιο ξεκάθαρη εικόνα αναμένεται να υπάρξει αύριο Παρασκευή και αφού θα έχει συμπληρωθεί μία εβδομάδα με τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε ισχύ. Η προσοχή είναι στραμμένη στις δύο «κλειδωμένες» επαρχίες Λεμεσού-Πάφου. Οι ειδικοί αναμένεται να θέσουν κάτω από το μικροσκόπιο τους αριθμούς των τελευταίων ημερών προκειμένου να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα με το μέγα ερώτημα να παραμένει ένα. Είχαν θετικά αποτέλεσμα τα πιο αυστηρά μέτρα στις δύο επαρχίες που προκάλεσαν τη μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών;

Με τη χθεσινή ανακοίνωση του αριθμού των κρουσμάτων, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε και έναν ακόμη θάνατο με τελική αιτία τον Covid. Πρόκειται για 74χρονο με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 41, 25 άντρες (61%) και 16 γυναίκες (39%), με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο σήμερα ανέρχεται στα 7,711.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network