MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οι ενέργειες για πάταξη παράνομης αλιείας σε σύσκεψη υπό τον Κ. Καδή 

Advertisement

Sponsored by exness

Για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει και προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για πάταξη της παράνομης αλιείας ενημέρωσε σε σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής τους εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Παράκτιας Αλιείας των Αγροτικών Οργανώσεων.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσιών Ερευνών (ΤΑΘΕ), την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, «το επίκεντρο των συζητήσεων ήταν το θέμα της παράνομης αλιείας και της αστυνόμευσης της θάλασσας».

Προστίθεται ότι «η συζήτηση του θέματος ήταν πολύ εποικοδομητική μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης».

Αναφέρεται ακόμη ότι «ο έλεγχος και η επιβολή των κανόνων της αλιείας αποσκοπούν στην εξασφάλιση της ορθής εφαρμογής των κανονισμών που αφορούν την αλιεία και, όπου απαιτείται, στην επιβολή κυρώσεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Καδής υπογράμμισε «ότι το Υπουργείο έχει προβεί σε ενέργειες για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με τη διάθεση επιπρόσθετου  κονδυλιού  για αύξηση των περιπολιών εκτός ωρών λειτουργίας του Δημοσίου και κατά τα Σαββατοκύριακα».

Επίσης, αναφέρεται, «για το 2019 έχουν υποβληθεί προτάσεις για περαιτέρω αύξηση των δαπανών για σκοπούς ελέγχου της αλιείας εξετάζοντας παράλληλα και την πιθανότητα αγοράς υπηρεσιών για σκοπούς επιτήρησης της θάλασσας».

«Στα πλαίσια των βραχυπρόθεσμων μέτρων, ζητήθηκε από το ΤΑΘΕ να διενεργεί στοχευμένους ελέγχους με βάση ανάλυση ρίσκου και χρήση της τεχνολογίας, όπου αυτό είναι δυνατό», προστίθεται.

Ζητήθηκε από τους εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Παράκτιας Αλιείας, όπως καταθέσουν τις εισηγήσεις τους για βελτίωση του συστήματος ελέγχου.

Ο κ. Καδής ενημέρωσε ακόμη ότι «μελετούν και επεξεργάζονται προτάσεις για τη μόνιμη λύση του προβλήματος, κυρίως σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του Τμήματος».

Ζήτησε επίσης από το ΤΑΘΕ «όπως για την περίοδο που διανύουμε προχωρήσει σε εκστρατεία πάταξης της παράνομης αλιείας  και την εντατικοποίηση των ελέγχων και περιπολιών σε θάλασσα και ξηρά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network