Ενημέρωση από την Αστυνομία για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο
Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS
Στις κυριότερες αρτηρίες του οδικού δικτύου δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα το πρωί σήμερα Σάββατο, 03 Απριλίου.
Ενημέρωση για οδικές εργασίες που διεξάγονται σε αυτοκινητοδρόμους και σε αστικές περιοχές, παρατίθεται πιο κάτω.
Προτρέπονται όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.
Στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Λάρνακας – Παραλιμνίου, την περίοδο 02/04/2021 – 30/04/2021, καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακων μεταξύ των ωρών 08:00 – 14:30, θα διεξάγονται εργασίες κλαδέματος των δέντρων από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα του ερείσματος του αυτοκινητοδρόμου από τον κυκλικό κόμβο Αεροδρομίου Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και από τις δύο κατευθύνσεις εναλλάξ, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 300μ. ανά φορά.
Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς, στην έξοδο προς τον κυκλικό κόμβο Αρχαγγέλου, από τη Δευτέρα 22/3/2021 από τις 09:00 το πρωί μέχρι τη Δευτέρα 26/4/2021 και ώρα 18:00 το απόγευμα, θα εκτελούνται εργασίες κατασκευής τοίχου αντιστήριξης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η έξοδος του αυτοκινητόδρομου από Λευκωσία προς τον Κυκλικό Κόμβο Αρχαγγέλου θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία. Κλειστή θα παραμείνει και η είσοδος της οδού Αγίου Γενναδίου προς τον Αυτοκινητόδρομο. Η τροχαία κίνηση προς τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού θα διεξάγεται δια μέσου των οδών Αγίου Γενναδίου και Αγίου Νεοφύτου.
Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, την περίοδο 29/3/2021 – 5/4/2021, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου και Αργίας, μεταξύ των ωρών 08:30 – 16:00, θα διεξάγονται εργασίες ανάπτυξης δικτύου, από ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, στον αυτοκινητόδρομο, από την έξοδό του προς Κόσιη μέχρι και την έξοδο του προς Αραδίππου, θα κλείνει τμηματικά η μία λωρίδα κυκλοφορίας και από τις δύο κατευθύνσεις, με μέγιστο μήκος κλεισίματος ανά φορά το 1,5 km και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στην διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.
Στον παρακαμπτήριο δρόμο Γερμασόγειας, συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου. Την περίοδο 8 Μαρτίου 2021 μέχρι 19 Ιουλίου 2021, τμήμα της οδού Ψαρών, στη συμβολή της με την οδό Αγίου Γεωργίου θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις.
Στην επαρχία Αμμοχώστου, από τη Δευτέρα 15/3/2021 μέχρι και την Παρασκευή 16/4/2021 εκτός Κυριακής μεταξύ των ωρών 7:30π.μ. και 6:30μ.μ., τμήματα των δρόμων Παραλίμνι – Σωτήρα, Παραλίμνι – Πρωταρά και Πρωταρά – Παραλίμνι θα παραμένουν κλειστά για την τροχαία κίνηση λόγω οδικών έργων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων και σε ορισμένα τμήματα στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση συστήματος «stop-and-go».
Στην πόλη Λευκωσίας, από τις 27/02/2021 και για διάρκεια τριών μηνών, τα φώτα τροχαίας της διασταύρωσης της λεωφόρου Μακαρίου, με την οδό Εθνικής Φρουράς, παρά το ξενοδοχείο Landmark (πρώην Χίλτον), μετακινούνται νοτιότερα κατά 15 μέτρα για να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής στην οδό Εθνικής Φρουράς. Συγκεκριμένα, η σύνδεση μεταξύ λεωφόρου Μακαρίου και λεωφόρου Καλλιπόλεως θα διενεργείται εξολοκλήρου μέσω της προσωρινής παράκαμψης της οδού Εθνικής Φρουράς. Σημειώνεται ότι, για οχήματα που κινούνται από Λεμεσό προς Λευκωσία, η διέλευση προς την οδό Χαλκοκονδύλη θα πρέπει να γίνεται διαμέσου της οδού Φιλήμονος, ενώ η δεξιόστροφη κίνηση προς την οδό Εθνικής Φρουράς θα διεξάγεται κανονικά.
Σε τμήμα του δρόμου Ορμήδειας – Ξυλοτύμπου, (λεωφόρος Ανεξαρτηρίας), την περίοδο 02/04/2021–07/04/2021, από τις 07:30 το πρωί μέχρι τις 15:00, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, θα γίνονται εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος, από παλιό κοιμητήριο Ορμήδειας μέχρι και την συμβολή με οδό 28η Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η μία λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου Ορμήδεια – Ξυλοτύμπου θα κλείνει τμηματικά (100 μέτρα ανά φορά) και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση stop&go ή/και προσωρινών φώτων τροχαίας.