MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οι αθλητές μας μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες, ανέφερε ο Γραμματέας του Υπουργικού

Advertisement

Sponsored by exness

Η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις συνέπειες από την πρωτοφανή πανδημία, έθεσε μέσα στις προτεραιότητές της και τον τομέα του αθλητισμού, ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Τσιόλας, σημειώνοντας ότι οι αθλητές μας μπορούν να ελπίζουν, με αισιοδοξία, σε καλύτερες μέρες

Σε χαιρετισμό του, σύμφωνα με το ΓΤΠ, στην τελετή έναρξης των Παγκύπριων Αγώνων Στίβου Ανδρών και Γυναικών, στο Τσίρειο στάδιο Λεμεσού, ο κ.Τσιόλας είπε πως, η παγκόσμια πανδημία, που ταλανίζει ακόμη ολόκληρη την ανθρωπότητα και που επέφερε μεγάλες ανατροπές στην καθημερινότητά μας, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον χώρο που αθλητισμού.

Advertisement

Υπενθυμίζοντας ότι ακυρώθηκαν κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, με κυριότερη την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 στο Τόκιο, ανέφερε πως, το γεγονός αυτό, ανέτρεψε την καθημερινή προπονητική δραστηριότητα, επιφέροντας μεγάλο πλήγμα κυρίως στους αθλητές υψηλών επιδόσεων αλλά και στα σωματεία, των οποίων οι σχεδιασμοί παρέμειναν στάσιμοι και δεν υλοποιήθηκαν.

«Η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις συνέπειες από την πρωτοφανή αυτή πανδημία, έθεσε μέσα στις προτεραιότητές της και τον τομέα του αθλητισμού, ώστε να ενισχύσει έμπρακτα, τόσο τους αθλητές, όσο και τους αθλητικούς συλλόγους, μέσα από συγκεκριμένα μέτρα και σχεδιασμούς αλλά και χορηγίες που κατανέμονται στη βάση κριτηρίων», συμπλήρωσε.

Σημείωσε δε ότι, «το μήνυμα που προκύπτει αβίαστα από τις αντιξοότητες που επέφερε η πανδημία είναι ότι, οι αθλητές μας, με την αποφασιστικότητά τους, την αξιοποίηση του ταλέντου και των ικανοτήτων τους, τη συνεχιζόμενη προσπάθεια και την αρωγή της πολιτείας μπορούν να ελπίζουν με αισιοδοξία σε καλύτερες μέρες».

Κηρύσσοντας την έναρξη του 102ου Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ανδρών Στίβου, καθώς και του 64ου Παγκύπριου Πρωταθλήματος Γυναικών Στίβου, ανέφερε ότι η διοργάνωση αυτή αποτελεί μια γιορτή του αθλητισμού για τον τόπο μας, αφού δίνει την ευκαιρία στους αθλητές μας να αναλογιστούν τις δυνατότητες τους και να εξασφαλίσουν σπουδαίες επιδόσεις και διακρίσεις, οι οποίες μπορούν να τους ανοίξουν δρόμους για εκπροσώπηση της Κύπρου σε κορυφαίες παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις.

«Η αφοσίωση και η αγάπη με την οποία υπηρετούν τον αθλητισμό εμπνέει και στέλνει πολλαπλά μηνύματα στην ευρύτερη κοινωνία και κυρίως στην νεολαία, αναδεικνύοντας πρωτίστως τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας στην ψυχική και σωματική υγεία και κατ’ επέκταση στην βελτίωση της ποιότητας ζωής», είπε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου .

Υπογράμμισε δε ότι, για το λόγο αυτό, η έμπρακτη στήριξη όλων των τομέων του Αθλητισμού, συμπεριλαμβάνεται στη στρατηγική προσέγγιση της Κυβέρνησης, ώστε να καταστεί εργαλείο για τη δημιουργία μίας καλύτερης κοινωνίας.

Ενδεικτικά ανέφερε πως, στο πλαίσιο αυτό, προωθούνται έργα αθλητικής υποδομής, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες άθλησης σε άτομα και φορείς καθώς και αύξηση επιχορηγήσεων αθλητών, σωματείων και ακαδημιών. Επίσης, πρόσθεσε, ενισχύονται οι δράσεις στήριξης του αθλητισμού κορυφής αλλά και των προγραμμάτων αναπτυξιακού αθλητισμού, επιταχύνοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπλοκή των μαθητών.

Τέλος, συνεχάρη τους αθλητές και αθλήτριες στίβου «για την προσήλωση με την οποία υπηρετούν τον αθλητισμό καθώς και για τις μεγάλες συγκινήσεις που διαχρονικά μας προσφέρουν» και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους αγώνες, που θα ολοκληρωθούν αύριο Πέμπτη.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network