MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οι 4 δημοφιλέστεροι προορισμοί για τέλεση πολιτικών γάμων στην Κύπρο και τα έσοδα

Advertisement

Sponsored by exness

Πολιτικοί γάμοι σημαίνει και σημαντικά έσοδα για την κυπριακή οικονομία – Οι τέσσερις δημοφιλέστεροι Δήμοι για τα νέα ζευγάρια – Από ποιες χώρες τους επιλέγουν – Ποια τα έσοδα και οι αριθμοί τέλεσης πολιτικών γάμων ανά δήμο – Τι προβλέπεται για το 2022 – Τουριστική λειτουργός του ΚΟΤ στη Cyprus Times

Ένα μεγάλο κεφάλαιο για την οικονομία της Κύπρου αποτελούν, αδιαμφισβήτητα πλέον, οι πολιτικοί γάμοι τουριστών, οι οποίοι επιλέγουν να συνδυάσουν ένα ταξίδι στο όμορφο νησί μας, με την σημαντικότερη ημέρα της ζωής τους.

Advertisement

Ως γνωστόν, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την τέλεση των πολιτικών τους γάμων, παρουσιάζουν δήμοι και περιοχές με ξεχωριστά αξιοθέατα που περιβάλλονται είτε από πράσινο είτε από γαλάζιο της θάλασσας.

Οι τέσσερις δημοφιλέστεροι δήμοι του νησιού

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε η Cyprus Times από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, στη λίστα των δημοφιλέστερων αυτών επιλογών, κατατάσσονται συνολικά τέσσερις δήμοι. Ο Δήμος της Αγίας Νάπας, της Πάφου, της Πέγειας και της Λάρνακας.

Δήμοι όπου, εδώ και χρόνια, παραχωρούν τα όμορφα τους τοπία σε χιλιάδες ζευγάρια που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους στην περιοχή τους. Αυτό είναι που επιφέρει, ωστόσο, και τα σημαντικά έσοδα στην οικονομία του τόπου μας.

Πάνω από 2 χιλιάδες πολιτικοί γάμοι μέχρι στιγμής για το 2022

Μιλώντας στη Cyprus Times, η Τουριστική Λειτουργός του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Μαρίνα Μυλωνά ανέφερε ότι «με βάση τα στοιχεία που μας παραχώρησαν οι, δημοφιλέστερες για πολιτικούς γάμους, Δημοτικές Αρχές, το 2018 διεξήχθησαν 9248 πολιτικοί γάμοι, το 2019 περίπου 8970 πολιτικοί γάμοι και το 2020 ο αριθμός των τελετών μειώθηκε στους 758 λόγω των αυστηρών πρωτοκόλλων της πανδημίας του κορωνοιού».

Ωστόσο, όπως σημείωσε, ο αριθμός πολιτικών γάμων το 2021 σχεδόν τριπλασιάστηκε σε σύγκριση με το 2020 αποτελώντας «ενθαρρυντικά τα μέχρι στιγμής δεδομένα για το 2022».

Αριθμοί και χώρες προτίμησης για τον κάθε Δήμο

Μπορεί οι τέσσερις πιο πάνω Δήμοι να αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή για χιλιάδες τουρίστες, ωστόσο, ο καθένας μεταξύ τους, σύμφωνα και με τα στοιχεία, διαφέρει. Είτε μιλάμε για τα έσοδα, είτε για τους αριθμούς των πολιτικών γάμων που πραγματοποιούνται, είτε ακόμη και για τις χώρες από τις οποίες προέρχονται τα περισσότερα ζευγάρια, από Δήμο σε Δήμο, όλα διαφέρουν.

Πιο κάτω παρουσιάζονται, ενδεικτικά, τα δεδομένα για τον καθένα από τους τέσσερις δημοφιλέστερους Δήμους για τέλεση πολιτικών γάμων.

Δήμος Αγίας Νάπας

«Δυναμικά ξεκίνησαν οι πολιτικοί γάμοι στο δήμο Αγίας Νάπας καθώς παρατηρήθηκε μεγάλη ροή κρατήσεων από τις αρχές του 2022», ανέφερε στη Cyprus Times η κα. Μυλωνά.

Οι κύριες εθνικότητες ζευγαριών για την περιοχή είναι οι Βρεττανοί, Ισραηλινοί, Γερμανοί, Πολωνοί, Αυστριακοί και οι προερχόμενοι από Ρωσσία και ΚΑΚ.

Τα έσοδα από την τέλεση των πολιτικών γάμων κυμαίνονται περίπου στις €650 χιλιάδες ετησίως.

Δήμος Πάφου

Στόχος για τον Δήμο Πάφου είναι οι 1000 πολιτικοί γάμοι για το 2022.

Πέρυσι παρά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, τελέστηκαν στο Δήμο Πάφου 589 πολιτικοί γάμοι, με την πλειοψηφία να προέρχεται από Βρετανία, Γερμανία και Ισραήλ.

Δήμος Πέγειας

Στόχος για τη χρονιά 2022 και τον Δήμο Πέγειας είναι η τέλεση 850 πολιτικών γάμων από τους 650 που πραγματοποιήθηκαν πριν την πανδημική κρίση. «Τα δεδομένα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά», σημείωσε η κα. Μυλωνά.

Το 2021 καταγράφηκε μία πολύ καλύτερη χρονιά για τον Δήμο, όσον αφορά την τέλεση πολιτικών γάμων. Μέσα σε τέσσερις μήνες πραγματοποιήθηκαν γύρω στους 560 πολιτικούς γάμους και εισέρρευσαν στα Ταμεία του Δήμου περίπου 200 χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα, όσον αφορά των Δήμο Πέγειας, οι κρατήσεις για πολιτικούς γάμους, έχουν ξεκινήσει και για το 2025.

Η πλειοψηφία των ζευγαριών προέρχονται από τη Βρετανία και το Ισραήλ ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η Ρωσία, ήταν ακόμη μια κύρια αγορά προ πολέμου με Ουκρανία.

Δήμος Λάρνακας

Στόχος για τον Δήμο Λάρνακας, φέτος, είναι οι 1100 γάμοι ενώ το 2021 τελέστηκαν μόνο 1021 πολιτικοί γάμοι.

Ψηλά στη λίστα είναι ζευγάρια από το Ισραήλ και το Λίβανο ενώ οι γάμοι, στον Δήμο Λάρνακας, γίνονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο αλλά και στην παραλία, στο ιστορικό Κάστρο, στους κήπους διάφορων ξενοδοχείων, όπου γενικά επιλέξουν οι νεόνυμφοι.

Μήνες προτίμησης για τους πολιτικούς γάμους

Ερωτηθείς σχετικά με το ποιοι είναι οι μήνες με την μεγαλύτερη ζήτηση για τέλεση των πολιτικών γάμων, η Τουριστική Λειτουργός του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Μαρίνα Μυλωνά ανέφερε στη Cyprus Times ότι τα ζευγάρια επιλέγουν τους μήνες, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Τεράστιο το ενδιαφέρον από τους Δήμους

Σύμφωνα με την ίδια, οι Δήμοι παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού και των υποτμημάτων τους (ανανέωση όρκων, σύμφωνο συμβίωσης, μήνας μέλιτος, εορτασμοί επετείων, Hens/stags, ρομαντικά ταξίδια κοκ).

«Στόχος των Δήμων είναι η αύξηση των εσόδων τους και η συνεχής διαμόρφωση των χώρων για τέλεση γαμήλιων εκδηλώσεων προκειμένου να καταστούν ακόμη πιο ελκυστικοί προορισμοί», σημείωσε.

Επίσης, ανάλογα με τις επιπρόσθετες υπηρεσίες οι Δήμοι δύνανται να διαμορφώνουν τη βασική χρέωση που καθόρισε η Ένωση Δήμων στα €282 για τους ξένους υπηκόους.

«Πολλαπλά είναι τα οφέλη για τους Δήμους και για την τοπική οικονομία διότι τα ζευγάρια δεν έρχονται μόνα τους, ακολουθούν συγγενείς και φίλοι οι οποίοι συνδυάζουν και τις διακοπές τους και δραστηριοποιούνται στο νησί», σημείωσε καταληκτικά η κα. Μυλωνά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network