MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΟΕΛΜΕΚ: Υπό διαμαρτυρία στη συνάντηση ενημέρωσης για τα τετράμηνα

Advertisement

Sponsored by exness

Υπό διαμαρτυρία στη συνάντηση ενημέρωσης για τα Τετράμηνα η ΟΕΛΜΕΚ, λέει ο Πρόεδρός της Γιάννος Σωκράτους – 

Advertisement

Η ΟΕΛΜΕΚ θα προσέλθει υπό διαμαρτυρία στη συνάντηση της 10ης Ιανουαρίου, η οποία συγκλήθηκε για ενημέρωση σχετικά με θέματα Τετραμήνων, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεωνο Πρόεδρός της Γιάννος Σωκράτους. Η συνάντηση στην οποία η ΟΕΛΜΕΚ, όπως και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, προσκλήθηκε από τον Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Κυπριανό Λούη, αφορά τις εξετάσεις Τετραμήνων, τα χρονοδιαγράμματα και τις μορφές αξιολόγησης του μαθητή.

Ο κ. Σωκράτους υπενθύμισε πως στις 18 Δεκεμβρίου είχε παρουσιαστεί η έκθεση για το Ενιαίο Σύστημα Αξιολόγησης Μαθητή «και μας ζήτησαν να καταθέσουμε τις απόψεις μας» για το θέμα αυτό, κάτι που θα γίνει στις 18 του Γενάρη.

«Πώς έρχονται και λένε πως θα μας ενημερώσουν στις 10 Ιανουαρίου;», διερωτήθηκε, κάνοντας λόγο για έλλειψη σεβασμού.

Είπε πως το όλο θέμα συζητήθηκε χθες στη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ, προσθέτοντας πως «θα παραστούμε στη συνάντηση, καταθέτοντας, όπως αποφασίστηκε, επιστολή διαμαρτυρίας».

Ο κ. Σωκράτους ανέφερε πως «εμάς η θέση μας για τα τετράμηνα παραμένει ξεκάθαρη».

«Εμείς δεν θέλουμε ένα σύστημα, το οποίο να καθιστά τα σχολεία εξεταστικά κέντρα. Δεν διαφωνούμε μεν ότι πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση, αλλά να υπάρχει αξιολόγηση με παιδαγωγικούς όρους και με τρόπο τέτοιο που να μην κάνουν το σχολείο ακόμα χειρότερο από αυτό που είναι ήδη σήμερα, με την έννοια ότι οι μαθητές δεν βιώνουν τη χαρά της μάθησης στα σχολεία, δεν είναι χαρούμενοι στον χώρο του σχολείου. Και οι εξετάσεις, με τον τρόπο που τις βάζουν, θα έλθουν να επιτείνουν το πρόβλημα», ανέφερε.

Είπε πως η πρόταση της ΟΕΛΜΕΚ θα έχει ως στόχο το σχολείο να μην καταστεί εξεταστικό κέντρο, να μην συρρικνωθεί ο διδακτικός χρόνος, να μην αυξηθεί το άγχος των μαθητών και να μην οξυνθεί το φαινόμενο της παραπαιδείας.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ σημείωσε πως στόχος είναι η πρόταση αυτή να κατατεθεί εντός Ιανουαρίου.

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της ασφάλειας των σχολείων, ο κ. Σωκράτους ανέφερε πως “θα πρέπει να δούμε πού βρίσκεται το θέμα της υλοποίησης των εξαγγελιών του Υπουργείου για τις περιφράξεις και για την εγκατάσταση θυροτηλεφώνων”.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network