MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οδυνηρή πραγματικότητα η κακοποίηση ηλικιωμένων στην Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Η κακοποίηση, η κακομεταχείριση και η παραμέληση των ηλικιωμένων στην Κύπρο, είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα που δυστυχώς αγνοείται από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας αναφέρει το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου σε ανακοίνωσή του ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για την Κακοποίηση των Ηλικιωμένων.

Advertisement

Προσθέτει ότι «τη στιγμή που ο πληθυσμός της Κύπρου γηράσκει, η αδικία και τα περιστατικά βίας ενάντια σε αυτή την πολύ ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς».

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου εκφράζει απαρέσκεια για το γεγονός ότι «η κοινωνία εξακολουθεί να παραμένει αδύναμη να δράσει μπροστά σε αυτά τα εγκλήματα τα οποία, στις περισσότερες περιπτώσεις, γίνονται σε ένα αθόρυβο ιδιωτικό περιβάλλον».

Θύτες, συνεχίζει το Παρατηρητήριο, είναι «τα ίδια τα μέλη της οικογένειας τους αλλά και οι οικιακές βοηθοί, που προβαίνουν σε βιαιοπραγίες, συμπεριλαμβανομένης της αμέλειας αλλά και της ψυχολογικής, οικονομικής και σωματικής κακοποίησής τους».

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου δηλώνει αποφασισμένο «να συμβάλει στη προώθηση αποτελεσματικών μέτρων και καλών πρακτικών για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ηλικιωμένων και να διαμορφώσει τις συνθήκες για ενεργό, υγιή και αξιοπρεπή γήρανση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal