MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οδηγοί μεθυσμένοι και θετικοί σε νάρκοτεστ. «Σαφάρι» ελέγχων από την Αστυνομία

Advertisement

Sponsored by exness

Παγκύπριοι έλεγχοι τροχαίας για μείωση των οδικών συγκρούσεων – 511 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα – 19χρονος τα έκανε όλα και φόρεσε χειροπέδες – Οδηγοί μεθυσμένοι και θετικοί σε έλεγχο ναρκωτικών

Συνεχίστηκαν και κατά τη χθεσινή μέρα οι παγκύπριοι έλεγχοι τροχαίας από την Αστυνομία, για μείωση των οδικών συγκρούσεων. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν τόσο στις κύριες οδικές αρτηρίες όσο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και επικεντρώθηκαν κυρίως σε εκείνα τα αδικήματα, που αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου προχώρησαν συνολικά σε 511 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα. Από αυτές οι 240 αφορούν υπερβολική ταχύτητα, τρεις την οδήγηση υπό την αλκοόλης ή ναρκωτικών ουσιών, 35 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 16 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους.

Από τις χθεσινές καταγγελίες ξεχωρίζει η καταγγελία εναντίον 19χρονου κατοίκου Λευκωσίας, για τα αδικήματα της υπερβολικής ταχύτητας, της παράλειψης να σταματήσει σε σήμα αστυνομικού, της αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης και της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα γύρω στις 12.25π.μ. σήμερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου ταχύτητας, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά το ΓΣΠ, τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα 135 χιλιομέτρων, ενώ το ανώτατο όριο ταχύτητας είναι 100 χιλιόμετρα. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει.

Τα μέλη της Αστυνομίας, ακολούθησαν το όχημα και κατάφεραν να το ανακόψουν σε μικρή απόσταση. Όπως διαπιστώθηκε οδηγός του οχήματος ήταν 19χρονος, ο οποίος υποβλήθηκε και σε έλεγχο νάρκοτεστ, με θετικό αποτέλεσμα.

Ο 19χρονος συνελήφθη για τα πιο πάνω αδικήματα. Οδηγήθηκε σε Αστυνομικό Σταθμό όπου κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Λίγο αργότερα στη Λευκωσία, μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο, που οδηγούσε 20χρονος. Ο οδηγός υποβλήθηκε σε εξέταση αλκοόλης, με χαμηλότερη τελική ένδειξη 75μg% αντί 9μg%.

Ο 20χρονος συνελήφθη, οδηγήθηκε σε Αστυνομικό Σταθμό, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα.

Υπό την επήρεια αλκοόλ φέρεται να οδηγούσε και 39χρονη, η οποία ενεπλάκη με το αυτοκίνητό της σε οδική σύγκρουση, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στην επαρχία Αμμοχώστου. Γύρω στις 11.45μ.μ., κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, η 39χρονη απώλεσε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, που οδηγούσε στο δρόμο Λιοπετρίου – Φρενάρους, με αποτέλεσμα αυτό να προσκρούσει σε πάσσαλο. Από την πρόσκρουση, δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός.

Κατά τη διερεύνηση του ατυχήματος, η 39χρονη υποβλήθηκε σε προκαταρκτική εξέταση αλκοόλης με θετική ένδειξη. Οδηγήθηκε σε Αστυνομικό Σταθμό για να υποβληθεί σε τελική εξέταση αλκοόλης, χωρίς ωστόσο να δώσει ικανοποιητικό δείγμα εκπνοής. Ως εκ τούτου η 39χρονη κατηγορήθηκε για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network