MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Οδηγίες για προστασία των μελισσιών από τις πυρκαγιές

Advertisement

Sponsored by exness

Αρκετές οι πυρκαγιές σε αγροτικές περιοχές το τελευταίο διάστημα. Το Τμήμα Γεωργίας δίνει οδηγίες για προστασία των μελισσιών από τις πυρκαγιές

Advertisement

Το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος καλεί όλους τους μελισσοκόμους όπως λαμβάνουν πρόνοια για απομάκρυνση των ξηρών χόρτων από τον χώρο του μελισσοκομείου τους, ώστε να αποφεύγονται καταστροφές και θανατώσεις μελισσοσμηνών από τυχόν πυρκαγιές.

Συστήνει, επίσης, όπως αποφεύγεται η τοποθέτηση μελισσιών σε χώρους που ενδεχομένως να προκαλούν οχληρία, όπως σε κατοικημένες ή κτηνοτροφικές περιοχές, σε περάσματα ζώων και απαραίτητα να τοποθετείται ποτίστρα με νερό για τις ανάγκες των μελισσιών.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι οι μελισσοκόμοι έχουν την υποχρέωση να αναγράφουν σε κάθε μελισσοκομείο το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση ή και το τηλέφωνο τους (προαιρετικά). Επίσης, στο πίσω μέρος της κάθε κυψέλης πρέπει να υπάρχει η ενδεδειγμένη σήμανση, όπως ορίστηκε από το Τμήμα Γεωργίας, για εύκολη αναγνώριση και ταυτοποίηση του κατόχου.

 

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

ShootandGoal