MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Όχι» στην υποχρεωτική μάσκα λένε οι Γονείς Δημοτικής. Θα ενθαρρύνουν μαθητές να εμβολιαστούν Υπουργείο Παιδείας και Γονείς Μέσης

Advertisement

Sponsored by exness

Ξεχωριστές συνάντησεις Υπουργού Παιδείας με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης – «Ναι» στη σύσταση για χρήση μάσκας σε μαθητές Δημοτικών οι γονείς αλλά… «όχι» στην υποχρεωτική χρήση – Κοινή προσπάθεια Υπουργείου και Γονέων Μέσης για εμβολιασμών μαθητών

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα ξεχωριστές συνάντησεις στο Υπουργείο με την ηγεσία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης αλλά και με την με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής Εκπαίδευσης ενημερώθηκαν για το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί στα σχολεία, ενώ όσον αφορά στη χρήση μάσκας από τους μαθητές και μαθήτριες Δημοτικής Εκπαίδευσης η συνομοσπονδία υποστήριξε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει σύσταση για τη χρήση μάσκας από μαθητές και μαθήτριες του κύκλου Β’ στα Δημοτικά Σχολεία, αλλά να μην είναι υποχρεωτική.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός συζήτησε με τους οργανωμένους γονείς διάφορα θέματα που αφορούν τόσο στο υγειονομικό πρωτόκολλο όσο και στη λειτουργία των σχολείων και άκουσε τις εισηγήσεις τους.

Κοινή προσπάθεια Υπουργείου και Γονέων Μέσης για εμβολιασμών μαθητών 

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου πραγματοποίησε σήμερα, στο Υπουργείο, σύσκεψη με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης. Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, από πλευράς Υπουργείου, ο Γενικός Διευθυντής κ. Κύπρος Κυπριανού, ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης δρ Κυπριανός Λούης και ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης δρ Ηλίας Μαρκάτζιης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε την ηγεσία των οργανωμένων γονέων για το υγειονομικό πρωτόκολλο και ότι η επιδίωξή του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) είναι να έχουμε φοίτηση με φυσική παρουσία.

Φέτος, πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου, σε αντίθεση με πέρσι έχουμε στη διάθεση μας και το εμβόλιο, το οποίο αποτελεί ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα και τόνισε ότι πρέπει να σκεφτούμε την υγεία των παιδιών μας. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε ότι θα καταβληθεί μια κοινή προσπάθεια από το Υπουργείο και τους οργανωμένους γονείς ώστε να ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός των μαθητών και μαθητριών μας.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε τέλος ότι τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί έχουν βοηθήσει σημαντικά στη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία κατά την προηγούμενη χρονιά, ενώ σε αυτό συνέβαλε και η θετική ανταπόκριση των μαθητών και μαθητριών μας.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός άκουσε τις εισηγήσεις των οργανωμένων γονέων και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network