MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση» είπαν οι εργαζόμενοι της Cyta, έξω από το Προεδρικό

Advertisement

Sponsored by exness

Ενάντια στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για αποκρατικοποίηση της Cyta διαδήλωσαν σήμερα εκατοντάδες εργαζόμενοι στον ημικρατικό οργανισμό που βρέθηκαν έξω από το Προεδρικό το πρωί, την ώρα που εντός συνερχόταν το Υπουργικό Συμβούλιο για να εγκρίνει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της Αρχής, ενόψει της αποκρατικοποίησης.

Advertisement

Εργαζόμενοι που κατέφθασαν με λεωφορεία από όλες τις επαρχίες της Κύπρου, παρέμειναν έξω από την είσοδο του Προεδρικού για περίπου δύο ώρες, κρατώντας πανό και πλακάτ που έγραφαν «Κάτω τα ξερά σας από το δημόσιο πλούτο», «πωλούν την αγελάδα για να αγοράσουν λίγο γάλα», «ναι στον εκσυγχρονισμό της Cyta», «τέρμα στο ξεπούλημα – οι ημικρατικοί ανήκουν στο λαό», στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί εντός κι εκτός του Προεδρικού.

Αξίωσαν την ίδια ώρα εκσυγχρονισμό του τρόπου οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας της Cyta.

«Αυτός ο οργανισμός πρέπει να μείνει στο δημόσιο, να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί. Θα ζητήσουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναθεώρηση των σχεδιασμών και απόσυρση των νομοσχεδίων της ιδιωτικοποίησης γιατί πιστεύουμε ότι τα δικαιώματά μας κατοχυρώνονται μόνο μέσα από τη διατήρηση της Cyta ως δημόσιου οργανισμού» σημείωσε, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ο ΓΓ της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ Αλέκος Τρυφωνίδης.

Ο ΓΓ της ΟΜΕ – Cyta Δημήτρης Κορομίας τόνισε ότι «πρέπει να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του οργανισμού» και σημείωσε πως οι συντεχνίες έχουν υποβάλει γραπτές εισηγήσεις αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει εκσυγχρονισμός. Ο κ. Κορομίας κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να προβληματιστούν και «να μην επιφορτίζουν το βάρος της ευθύνης στους εργαζόμενους».

«Δεν μιλούμε ούτε για αποκρατικοποίηση, ούτε για μετοχοποίηση, ούτε για ιδιωτικοποίηση» ξεκαθάρισε ο ΓΓ ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ – ΣΕΚ) Ηλίας Δημητρίου, λέγοντας ότι «κάποια κοινοβουλευτικά κόμματα πιθανόν να παίξουν με τις ορολογίες». Διαφωνούμε, τόνισε, «με την αλλαγή του θεσμικού νομικού πλαισίου, θέλουμε να παραμείνουμε στο δημόσιο δίκαιο».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, οι επικεφαλής των συντεχνιών της Αρχής, μετέβησαν εντός του Προεδρικού όπου παρέδωσαν ψήφισμα στον Προϊστάμενο Διοίκησης Προεδρίας Κύπρο Κυπριανού μαζί με έγγραφο στο οποίο αναλύεται η πρόταση των συντεχνιών για τον εκσυγχρονισμό της Αρχής.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας που θα δοθεί στον Πρόεδρο, οι συντεχνίες επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι η Cyta είναι μια κερδοφόρος και βιώσιμη επιχείρηση υπό δημόσιο έλεγχο, που ενισχύει σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό και έχει άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητας και κερδοφορίας της. «Αναγνωρίζουμε τα σημερινά προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας της Cyta, αλλά είναι πεποίθησή μας ότι η λύση δεν προκύπτει μέσα από τη μετοχοποίηση/ιδιωτικοποίηση, αλλά μέσα από αλλαγές σε θεσμικό επίπεδο, ώστε να καταστεί πιο ευέλικτη και πιο αποτελεσματική» σημειώνεται.

Οι συνδικαλιστές ανακοίνωσαν ότι ο Πρόεδρος εντός των ημερών θα καλέσει τις συντεχνίες σε συνάντηση στο Προεδρικό, ενώ αύριο το μεσημέρι θα έχουν συνάντηση με τον ΔΗΣΥ και στις τέσσερις το απόγευμα με το ΑΚΕΛ.

Στο πλευρό των διαμαρτυρομένων βρέθηκε νωρίτερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ο οποίος τάχθηκε «ενάντια στην μορφή ιδιωτικοποίησης η οποία επιχειρείται της Cyta».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network