MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Όχι» σε πρόσθετες δομές από Δημάρχους Λατσιών-Γερίου. Επιστολή προς Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας

Advertisement

Sponsored by exness

«Όχι» σε πρόσθετες δομές από Δημάρχους Λατσιών και Γερίου – Επιστολή προς αρμοδίους

Την κάθετή τους αντίθεση στο ενδεχόμενο δημιουργίας πρόσθετων δομών σε Λατσιά και Γέρι εκφράζουν σε γραπτή τους επιστολή ημερομηνίας 1ης Δεκεμβρίου 2023 ο Δήμαρχος Λατσιών, Χρίστος Πιτταράς και ο Δήμαρχος Γερίου, Νεόφυτος Παπαλαζάρου, προς την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου.

Advertisement

Οι δύο Δήμαρχοι, σημειώνουν, μεταξύ άλλων στην επιστολή τους ότι μετά και τις εκατέρωθεν τοποθετήσεις και των κλιμακούμενων αντιδράσεων των κατοίκων των περιοχών για το ενδεχόμενο δημιουργίας πρόσθετων δομών σε Λατσιά και Γέρι ότι λαμβάνονται δεκάδες μηνύματά από δημότες για να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέων δομών εντός των ορίων των δύο Δήμων.

Προστίθεται ακόμη ότι η ελλιπής αρχικά ενημέρωση από πλευράς της Πολιτείας, οι κοινωνικές αντιλήψεις και η πάσχουσα εμπιστοσύνη του κοινού προς το Κράτος αναφορικά µε τη διαχρονική αντιμετώπιση και χειρισμό των προκλήσεων τις οποίες επιφέρουν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές, αποτελούν τους γενεσιουργούς παράγοντες της υπό αναφορά κοινωνικής αντίδρασης.

Σημειώνουν ότι όπως αποκαλύφθηκε και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών στις 23 Νοεμβρίου 2023, πιθανότατα τα υπό αναφορά τεμάχια, να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά για τη φιλοξενία όχι μόνον ανήλικων προσώπων.

Αναφέρεται ακόμη ότι στα Λατσιά και στο Γέρι, διαμένουν εδώ και χρόνια, εκατοντάδες αλλοδαποί, νόμιμα διαμένοντες στην Δημοκρατία και πλήρως ενταγμένοι στο κοινωνικό γίγνεσθαι και επισημαίνεται ότι οι λόγοι της εναντίωσης των Δημοτικών Συμβουλίων και της συντριπτικής πλειονότητας των κατοίκων, «δεν σχετίζονται ούτε θα επιτρέψουμε να διασυνδεθούν με ανοίκεια, προς τον πολιτισμό µας αισθήματα, κίνητρα ή επιδιώξεις».

Επαναλαμβάνεται επίσης ότι τη δεδομένη περίοδο καθώς και μακροπρόθεσμα, στον Δήμο Λατσιών, υλοποιείται το Κυβερνητικό Σχέδιο «ΚτιΖΩ» το οποίο έχει επηρεάσει και θα συνεχίζει να επηρεάζει σημαντικό μέρος του δημοτικού πληθυσμού. Σημειώνεται ότι οι διαμένοντες εξωθούνται σε υποχρεωτική μεταστέγαση, ενώ µε τους ελέγχους στατικής επάρκειας και των υπόλοιπων πολυκατοικιών, ο αριθμός των επηρεαζόμενων κατοίκων, θα πολλαπλασιαστεί.

Προστίθεται ακόμη ότι ο Δήμος Γερίου, ακρωτηριασμένος από τη Νεκρή Ζώνη, έντονα βεβαρημένος από βιομηχανικές μονάδες βαριάς οχληρίας καθώς και της κτηνοτροφικής περιοχής, θα καταδικάσει την προσπάθεια ολοκληρωμένης ανάπτυξης εάν δημιουργηθούν νέες δομές.

Οι δύο δήμαρχοι σημειώνουν ότι ήδη φιλοξενούνται στους Δήμους τους σημαντικός αριθμός δομών κοινωνικής ενσωμάτωσης/προστασίας, και επαναλαμβάνουν την κάθετή τους αντίθεση, ενώ αναφέρουν ότι «αναμένουμε διαβεβαιώσεις ή/και απόσυρση των προθέσεων του Κράτους ώστε να καταστεί εφικτή η επάνοδος στους κανονικούς ρυθμούς ζωής για τους δημότες µας».

Η εν λόγω επιστολή κοινοποιείται και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην Πρόεδρο της Βουλής, στον Υπουργό Εσωτερικών, στους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network