MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Όχι» από λιμενεργάτες στη μεσολαβητική πρόταση της Υπ. Εργασίας για Συλλογική Σύμβαση

Advertisement

Sponsored by exness

Οι λιμενεργάτες απέρριψαν μεσολαβητική πρόταση της Υπ. Εργασίας για Συλλογική Σύμβαση – Τα σημεία που εστιάζουν – Αποχή από υπερωριακή απασχόληση την Δευτέρα – Αναμένουν νέα πρόταση ενώ δεν αποκλείουν κλιμάκωση μέτρων

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να μπει ξανά η εργατική ειρήνη στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας, μετά την απόρριψη από τους λιμενεργάτες, της μεσολαβητικής πρότασης της Υπουργού Εργασίας, για διευθέτηση συμφωνίας ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης, που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Advertisement

Όπως ανέφεραν στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων συντεχνιακές πηγές, σε χθεσινές Γενικές Συνελεύσεις των λιμενεργατών, μελών της ΣΕΚ και ΠΕΟ, που έγιναν στα δυο λιμάνια, αποφασίστηκε η απόρριψη της πρότασης που στάλθηκε την Τετάρτη από την Υπουργό, όχι όμως στο σύνολο της, αλλά σε συγκεκριμένα σημεία που αφορούν στην αναδρομικότητα και τις ημερομηνίες εφαρμογής κάποιων αυξήσεων.

Παράλληλα, αποφασίστηκε όπως, ως πρώτη αντίδραση στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης, από την ερχόμενη Δευτέρα οι λιμενεργάτες θα απέχουν από οποιανδήποτε υπερωριακή απασχόληση, μέχρι τη διευθέτηση του ζητήματος.

Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων που έγιναν τους τελευταίους 13 μήνες μεταξύ συντεχνιών και εργοδοτική πλευρά (Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων, DP World Limassol και Eurogate Container Terminal Limassol), η Υπουργός Εργασίας ανέλαβε προσωπικά το θέμα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση, μέσα από μεσολαβητική της πρόταση.

Οι συντεχνίες αναμένουν την αντίδραση της Ζέτας Αιμιλιανίδου και κατά πόσο θα υπάρξει οποιαδήποτε νέα πρόταση ή συζήτηση των σημείων διαφωνίας, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η θέση της εργοδοτικής πλευράς επί της πρότασης της Υπουργού.

Την ίδια ώρα, οι συντεχνιακές πηγές δεν απέκλεισαν, σε περίπτωση που αφεθεί να διαιωνίζεται το πρόβλημα, να υπάρξει κλιμάκωση των μέτρων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network