MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Όχι Ανώτατου στην έφεση 2 αδερφών ιατρών για αφαίρεση ειδικότητας. Την κατήγγειλε ο σύζυγός της

Advertisement

Sponsored by exness

Όχι Ανώτατου στην έφεση 2 ιατρών για αφαίρεση της ειδικότητάς τους – Ικανοποίηση «Ιατρικής Ασπίδας»

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε πρόσφατα την έφεση των δύο αδελφών γιατρών, σε σχέση με την αναγνώριση του τίτλου ειδικότητας.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Δικαστήριο είχε επικυρώσει απόφαση του Ιατρικού Συμβουλίου Κύπρου, με την οποία ανακλήθηκε η αναγνώριση του τίτλου ειδικότητας των δύο αδελφών γιατρών από τη Λευκορωσία.

Σημειώνεται ότι αρχικά το Ιατροσυμβούλιο είχε αναγνωρίσει στις 19/2/2015, μετά την κατάθεση πιστοποιητικών, την ειδικότητα των δύο γυναικών ως γενικών γιατρών.

Ωστόσο, μετά από καταγγελία του συζύγου της μίας ότι δεν ήταν στη Λευκορωσία κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, που είχε δηλώσει ότι παρακολουθούσε τη μεταπτυχιακή της εκπαίδευση, αλλά στην Κύπρο, το Ιατροσυμβούλιο απέστειλε την καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία σχημάτισε ποινικό φάκελο.

Τελικά, το Ιατροσυμβούλιο αποφάσισε να ανακαλέσει την αναγνώριση ειδικότητας στις δύο αδελφές, με επιστολή του ημερομηνίας 30/1/2019 και ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης οι δύο αδελφές καταχώρησαν προσφυγή προσβάλλοντάς την.

Η απόφαση για απόρριψη της έφεσης των δύο ιατρών λήφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο την 1η Φεβρουαρίου του 2022.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Ομάδα Πρωτοβουλίας «Ιατρική Ασπίδα», συνεργασία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) με εθελοντές και συνεργάτες, χαιρετίζει με απόλυτη ικανοποίηση την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που αφορά στην υπόθεση με τις δύο αδελφές γιατρούς από τη Λευκορωσία και με την οποία τελεσίδικα απορρίπτεται η έφεσή τους στην απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας «Ιατρική Ασπίδα» εκφράζει την ευαρέσκεια της, κάνοντας λόγο «για την ορθότητα της απόφασης, με την οποία διασφαλίζεται η προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Επίσης, αναφέρει πως η απόφαση «επιβεβαιώνει πλήρως τις τεκμηριωμένες θέσεις που εδώ και χρόνια πιεστικά ζητούσαμε τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας των πολιτών».

Εξάλλου, με αφορμή την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, η Ομάδα Πρωτοβουλίας «Ιατρική Ασπίδα» καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, το Ιατρικό Συμβούλιο Κύπρου και τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο όπως προβούν άμεσα σε ενέργειες, που κρίνονται απαραίτητες για την αποκατάσταση και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, θέτοντας υπόψη τους «το καθήκον τήρησης της νομιμότητας για τα δύο μέλη του ιατρικού σώματος, που έχουν εξασφαλίσει παράτυπα και παράνομα την εγγραφή τους στο μητρώο ιατρών Κύπρου και ενήργησαν με δόλιο και απατηλό τρόπο στα πλαίσια της ιδιότητας τους ως ιατροί με συνέπεια να επιδείξουν διαγωγή επονείδιστη προς το ιατρικό επάγγελμα».

Επίσης, καλεί τους αρμόδιους φορείς όπως να λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα κατά του πανεπιστημίου της τρίτης χώρας, που φαίνεται ότι συμμετείχε στην εξαπάτηση των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network