MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο ΥΠΕΞ ζητά τη στήριξη της ΕΕ για τη Λιβύη

Advertisement

Sponsored by exness

Στην ανάγκη στήριξης της πολιτική διαδικασίας στο εσωτερικό της Λιβύης, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στη  χώρα αυτή, αλλά και προς τη διασφάλιση της σταθερότητάς της ευρύτερης περιοχής, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, σε παρέμβασή του στις εργασίες του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Advertisement

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη περιοδεία του σε χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, μεταφέροντας στους Ευρωπαίους ομολόγους του τις απόψεις των συνομιλητών του για την κατάσταση στη Λιβύη και για την ανάγκη συνολικής αντιμετώπισης των προβλημάτων της χώρας.  Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε μάλιστα και στον κρίσιμο ρόλο που η ΕΕ δύναται να διαδραματίσει σε συνεργασία με τους περιφερειακούς δρώντες προς την κατεύθυνση επίτευξης σταθερότητας τόσο στη Λιβύη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή γενικότερα.

Όπως έγινε γνωστό τους Υπουργούς εκτός από την Λιβύη, απασχόληση η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, η Β.Κορέα και η Ανατολική Εταιρική σχέση.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, ανέφερε ότι η Ανατολική Εταιρική Σχέση υπήρξε τα τελευταία έτη ένας πραγματικός φορέας αλλαγών για τους εταίρους της ΕΕ στην Ανατολική Ευρώπη.

“Οφείλουμε να προωθήσουμε περαιτέρω τις κοινές αξίες, αλλά και την κοινής ιδιοκτησίας διαδικασία, έτσι ώστε να έρθουν οι Ανατολικοί μας εταίροι πιο κοντά στην ΕΕ”, υπογράμμισε ο Ν.Χριστοδουλίδης.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι προς επίτευξη αυτού του στόχου, η ΕΕ πρέπει να στείλει θετικά μηνύματα, αλλά ταυτόχρονα να εμμένει στην ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στις χώρες αυτές.

Το απόγευμα, ο Υπουργός συμμετείχε στην Υπουργική Σύνοδο ΕΕ και της Κοινότητας Κρατών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CELAC). Η ΕΕ και η CELAC εκπροσωπούν 61 χώρες – περίπου το ένα τρίτο των μελών του ΟΗΕ – και πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Η Σύνοδος πραγματοποιείται υπό τον γενικό τίτλο Χτίσιμο γεφυρών και ενίσχυση της εταιρικής σχέσης μας για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων”.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network