MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός θα υπερέχει της όποιας άλλης νομοθεσίας

Advertisement

Sponsored by exness

Ρύθμιση ώστε η νομοθεσία για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό να υπερέχει της όποιας άλλης νομοθεσίας περιέλαβε στα νομοθετήματα που έχει ενώπιον της η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, η οποία κατά τη συνεδρία της την Τετάρτη κατέληξε επίσης στους κανονισμούς για τα pet shop και συνέχισε τη συζήτηση της εναρμονιστικής νομοθεσίας για τα απόβλητα συσκευασιών.

Σε ενημέρωση του ΚΥΠΕ για τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Γιώργος Λουκαΐδης είπε πως φαίνεται να υπάρχει κατάληξη στα νομοθετήματα (νομοσχέδιο και κανονισμοί) για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό.

Advertisement

Πρόσθεσε ότι η συζήτηση στην Επιτροπή εστιάστηκε στο σοβαρό ζήτημα που τελούσε σε εκκρεμότητα, αυτό της μεταβατικής περιόδου και ειδικότερα στη ενσωμάτωση πρόνοιας στη νομοθεσία η οποία θα διαλαμβάνει πως σε περίπτωση υφιστάμενων αδειοδοτημένων χρήσεων ή αναπτύξεων, ή σε αδειοδοτήσεις που θα προκύψουν κατά τη μεταβατική περίοδο, οι οποίες συγκρούονται με τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, θα υπερέχει η νομοθεσία για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και οι ενδιαφερόμενοι θα αναγκάζονται σε συμμόρφωση με τις πρόνοιες και τις διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.

Δηλαδή, διευκρίνισε, θα υπάρχει ανάγκη για νέα αδειοδότηση για όσους έχουν άδεια για την ανάπτυξη ή άδεια χρήσης που συγκρούεται με τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε στη συνέχεια ότι ολοκληρώθηκε η συζήτηση των κανονισμών για την ευημερία των ζώων, οι οποίοι ρυθμίζουν τη λειτουργία των pet shop και συγκεκριμένα τις συνθήκες που πρέπει να διέπουν τους χώρους που τα ζώα φιλοξενούνται προσωρινά εκεί.

Έγινε πάρα πολλή δουλειά ώστε να ρυθμιστεί αυτό το ζήτημα, ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και πρόσθεσε ότι όλες οι διατάξεις των κανονισμών είναι ομόφωνες σε επίπεδο μελών της Επιτροπής και οι κανονισμοί οδηγούνται στην Ολομέλεια της Βουλής με μία τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι συνεχίστηκε ενώπιον της Επιτροπής Περιβάλλοντος η συζήτηση της εναρμονιστικής νομοθεσίας, (νομοσχέδια και κανονισμοί) για τις Συσκευασίες και τα Απόβλητα Συσκευασιών για την οποία έχει κινηθεί διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και απειλούμαστε με βαριά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ενόψει του κινδύνου των προστίμων η Επιτροπή Περιβάλλοντος ανέλαβε την ευθύνη να εξετάσει τα νομοθετήματα πριν αυτά παραπεμφθούν στην Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνική επεξεργασία, εξήγησε ο κ. Λουκαϊδης προσθέτοντας ότι «τελικά εξασφαλίσαμε τη συνεργασία της Νομικής Υπηρεσίας η οποία υπέβαλε αναθεωρημένα κείμενα τα οποία συζητήθηκαν». Τόνισε ότι ο στόχος είναι ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η συζήτηση των δύο νομοσχεδίων και τριών κανονισμών ώστε να οδηγούν στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Η Επιτροπή όρισε την Παρασκευή 5 Μαρτίου την εξ αναβολής μετάβαση των μελών της Επιτροπής στις περιοχές των χοιροστασίων στην Κοκκινοτριμιθιά και στην περιοχή Μιτσερού όπου γίνεται η διαχείριση των λυμάτων των χοιροστασίων για να διαπιστωθούν επί τόπου τα προβλήματα και οι επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων και του περιβάλλοντος, είπε τέλος ο κ. Λουκαϊδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network